- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwSomtrans XVI meldt zich

Somtrans XVI meldt zich

- Advertentie -

Delen

In tegenstelling tot de Chinese ‘morgen-meer-en-sneller-economie’ nam het casco een paar jaar tijd om voor afbouw bij H&U in Dintelmond te geraken. Al in 2006 werd het bouwcontract voor de Somtrans XVI door Zanen Shipbuilding getekend.

Het is voor betrokkenen moeilijk zaken doen wanneer casco’s niet volgens tijdsovereenkomst worden afgeleverd. IJzer met handen breken is Zanen Shipbuilding ook niet gegeven; dus lag er een lange pauze voor de boeg. Evenwel stak de Somtrans XVI, onontkoombaar herkenbaar met zijn geel-rode firmakleuren, op 22 februari als een ‘met-alles-erop-en-eraan-tanker’, zijn neus buiten Dintel.

Niet over de top
De Somtrans XVI is niet over de top, ofschoon haar model en grootte hot zijn. De technische man van Somtrans, Ben Grootenboer, heeft gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren bij de firma reeds routine. Hij wijst op hulp van medewerkers en geeft toe er plezier in te hebben als er netjes en bekwaam wordt gewerkt.
Deze Somtrans XVI is van het type C en heeft acht gecoate tanks. Vier door EPS geleverde pompen van Bornemann werken in combinatie met het door Rullens geleverde, op de liter nauwkeurige, tankmeetsysteem.

(foto’s Johan de Witte)

De elektrische installatie is eveneens van Rullens Elektrotechniek. Timmerbedrijf Verveer uit Zwijndrecht timmerde comfort in de bemanningsverblijven. Voor manoeuvres zorgen Caterpillar, Van der Velden-roeren en voorop bepaalt een stuurrooster van Van Tiem de koers.

EBR
Aan de waterkant van Europese stromen krijg je altijd wel een EBR-stuurhuis of een markante, herkenbare radiografische autokraan in beeld. Wanneer het om een kwalitatief hoogwaardig product of innovatie gaat, is EBR nauw betrokken bij de ontwikkelingen in de zee- en binnenvaart.
Al dertig jaar strekken de activiteiten van EBR zich uit van dagelijkse reparatie- en onderhoudswerkzaamheden tot de ontwikkeling en bouw van speciale installaties voor zee- en binnenvaartschepen. Naast faciliteiten en modern materiaal en de juiste gereedschappen beschikken de Brabanders over de motivatie om iets moois te maken.

(Johan de Witte)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -