- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws“Snoeien in subsidies voor modernisering vloot is fataal”

“Snoeien in subsidies voor modernisering vloot is fataal”

- Advertentie -

Delen

De Vereniging Europese Binnenvaart en Waterwegen (VBW) heeft in Berlijn met parlementariërs gediscussieerd over de ontwikkeling van de door de binnenvaart vervoerde lading en de vlootmodernisering.

Als gevolg van de energietransitie vervoeren binnenschepen steeds minder traditionele producten zoals kolen en minerale olieproducten. Deze goederenvolumes zullen nooit meer terugkomen, maar kunnen deels worden vervangen door nieuwe energiedragers en circulaire grondstoffen.

Hierdoor zal de binnenvaart ook in de toekomst een sleutelrol blijven spelen in het bevoorraden van de industrie- en energiesector, verwacht de VBW. Veel nieuwe goederensoorten kunnen met bestaande schepen worden vervoerd, maar het is ook nodig om de vloot aan te passen en te moderniseren.

Vergroening

De sector investeert veel in vergroening, maar het ontbreekt nog aan seriematige oplossingen die op grote schaal kunnen worden ingezet, betoogden de VBW-vertegenwoordigers. Ook toelatingsvoorschriften voor nieuwe technologie laten op zich wachten.

De VBW’ers maakten tijdens het debat in Berlijn duidelijk dat snoeien in de subsidies een ‘fataal signaal’ is. Duitsland heeft op dit moment een groot steunpakket voor het moderniseren van de binnenvaartvloot, maar wil de uitgaven hiervoor vanaf volgend jaar fors verlagen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -