- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBruisende versie van DelfSail

Bruisende versie van DelfSail

- Advertentie -

Delen

Afgelopen weekend was DelfSail 2024. De organisatie kijkt terug op een “bruisende zevende editie van het grootste maritieme evenement van het Noorden”.

Van 13 tot en met 16 juni was de haven van Delfzijl gevuld met tall ships en andere bijzondere schepen: varend erfgoed en de Hollands zeilvloot. Ondanks het wisselvallige weer trok het evenement 318.000 bezoekers.

DelfSail bestond niet alleen uit maritieme blikvangers maar bood ook een groot muzikaal programma op de wal. Op het grote podium traden onder meer Danny Vera, Jan Smit, Suzan & Freek en Davina Michelle op.

Koningin Máxima was naar Delfzijl gekomen voor een dubbele doop. (foto Simon Marrink)

Doop

Een heel ander hoogtepunt was de komst van koningin Máxima op vrijdagmiddag 14 juni. Zij zorgde met de doop van twee coasters van Koninklijke Wagenborg voor bruisende champagne.

Het zijn Easymax-schepen. He ene is naar de koningin zelf genoemd, het andere naar haar dochter Alexia. De doop van de Máxima verliep traditioneel, die van de Alexia gebeurde met een drone. Dat schip lag namelijk anderhalve kilometer verderop, op Wagenborgs eigen scheepswerf Koninklijke Niestern Sander. Dat schip is bijna klaar.

2.000 medewerkers en gasten van Wagenborg waren getuige van de ceremonie. Honderden belangstellenden stonden op de kades om een glimp van de koningin op te vangen toen ze een rondvaart maakte door de haven. Ze sprak met kapiteins van verschillende tall ships.

De Easymax-coaster Máxima is een van de nieuwe aanwinsten van Wagenborg. (foto Simon Marrink)

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -