- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSluizen Delden en Hengelo overdag dicht op 8 en 9 juni

Sluizen Delden en Hengelo overdag dicht op 8 en 9 juni

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de sluizen van Delden en Hengelo. Daarom zijn de sluizen op de Twentekanalen op zaterdag 8 en zondag 9 juni gestremd tussen 7.00 en 19.00 uur. In de nacht is dankzij extra bediening wel scheepvaart mogelijk.

Bij beide sluizen vervangt Rijkswaterstaat rubbers aan de sluisdeuren. De huidige deurrubbers lopen tegen het einde van hun levensduur. De nieuwe rubbers moeten voorkomen dat de deuren gaan lekken. Daarnaast maakt Rijkswaterstaat van de stremming gebruik om aanvaarschades te herstellen.

’s Nachts extra bediening

Om de hinder voor de scheepvaart te beperken, zorgt Rijkswaterstaat in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 juni voor extra bediening, ook na de gebruikelijke sluitingstijd van 22.00 uur. Schepen kunnen dan tot 6.00 uur schutten.

De schutsluizen van Delden en Hengelo liggen in de Twentekanalen. Jaarlijks maken er  15.000 schepen gebruik van. Samen met Sluis Eefde overbruggen ze het totale hoogteverschil in de kanalen. Beide sluizen zijn opgeleverd in 1936 en hebben de status van Rijksmonument.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -