- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHavenbedrijf Rotterdam ontvangt sleutel Portlantis

Havenbedrijf Rotterdam ontvangt sleutel Portlantis

- Advertentie -

Delen

Donderdag 6 juni ontving Havenbedrijf Rotterdam in het bijzijn van ontwikkelpartner EIC Mainport Rotterdam symbolisch de sleutel van het nieuwe ervaringscentrum Portlantis. Dat staat aan de rand van de Maasvlakte.

Architect Winy Maas van MVRDV (onder andere bekend van de Markthal en Depot Boijmans van Beuningen) gaf die dag een rondleiding aan journalisten en fotografen. Ook twintig havenfans uit de regio mochten een kijkje nemen in het nog in te richten gebouw.

Steeksleutel

In het bijzijn van de bedenkers van het nieuwe havenvoorlichtingscentrum Portlantis, Eileen Niks en Piet-Harm Sterk werden alle ins en outs gedeeld over het ontwerp en de inrichting van het gebouw. Ook Herman Kossmann, de ontwerper van de expositie, was aanwezig.

Contractmanager André Riethoff nam namens het Havenbedrijf de symbolische sleutel in ontvangst van Mark van Heezik, projectleider van aannemer G. Van der Ven. Dat was een enorme steeksleutel. Symbolisch, want met de oplevering van het pand begint nu de volgende fase in de ontwikkeling: de bouw van de expositie.

In 2025 open

Portlantis is de vervanger van FutureLand, maar veel groter en met een andere opzet. Het wordt ontwikkeld door Havenbedrijf Rotterdam in samenwerking met EIC Mainport Rotterdam.

Portlantis wordt een interactief ervaringscentrum. Bezoekers maken er straks een enerverende reis door het haven- en industriegebied van Rotterdam. Het moet geen alledaags bezoekerscentrum worden, maar “een plek vol verwondering en interactie waar jong en ouder ontdekken wat de haven is, doet, betekent voor ons dagelijks leven”.
Portlantis gaat in het voorjaar van 2025 open voor publiek.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -