- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSluis Weurt deels dicht van 12 tot en met 14 april

Sluis Weurt deels dicht van 12 tot en met 14 april

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat renoveert de middendeur van de oostkolk van Sluis Weurt. Daarom is de kolk van woensdag 12 april 7.00 uur tot en met donderdag 14 april 18.00 uur gesloten voor de scheepvaart. De westkolk schut in deze periode met een korte deelkolk van 110 meter, tussen 7.00 en 23.00 uur.

De middendeur krijgt onder meer een nieuwe laag verf. Ook komen er nieuwe assen aan de wielen waarmee de deur heen en weer rolt over de rails op de bodem van de sluis. Rijkswaterstaat maakt van de gelegenheid gebruik om duikinspecties uit te voeren op de bodem van de oostkolk. Die moeten duidelijk maken of er onder water gebreken zijn waarvoor aanvullende onderhoudswerkzaamheden nodig zijn. Deze volgen dan eventueel later dit jaar.

Deelkolk

Tijdens de werkzaamheden blijft de westkolk gedeeltelijk beschikbaar voor de scheepvaart. “We schutten schepen tussen 07.00 en 23.00 uur met een korte deelkolk van 110 meter tussen het middenhoofd en het kanaalhoofd. Het Waalhoofd is vanwege eerder gemelde tandwielproblemen buiten gebruik.”

De werkzaamheden zijn onderdeel van groot onderhoud aan sluiscomplex Weurt. De afgelopen jaren zijn de andere vijf deuren allemaal al gerenoveerd. Met de middendeur van de oostkolk sluit Rijkswaterstaat deze renovatieronde af.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -