- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSleephopperzuiger te water bij Barkmeijer

Sleephopperzuiger te water bij Barkmeijer

- Advertentie -

Delen

Op woensdag 24 april is bij Barkmeijer Shipyards in Stroobos een baggerschip te water gelaten dat wordt afgebouwd in opdracht van De Hoop Terneuzen. De sleephopperzuiger is de eerste van twee schepen die oorspronkelijk besteld waren door een Engelse opdrachtgever.

Na het faillissement van Barkmeijer Stroobos in oktober 2018 tekende De Hoop Terneuzen als nieuwe opdrachtgever in februari. Thecla Bodewes Shipyards nam de werf die maand over. Barkmeijer Shipyards maakt sindsdien deel uit de van de groep werven.

De Hoop Terneuzen is een totaalleverancier van producten en diensten voor de bouw. Deze sleephopperzuiger voor de winning van zand en grind op zee kan maximaal 3.000 kuub laden. Het is 105,90 meter lang, 15,85 meter breed en heeft een diepgang van 6,94 meter. Aan boord is accommodatie voor veertien bemanningsleden. De oplevering staat gepland voor maart 2020. Ook het tweede baggerschip is momenteel in aanbouw op de werf in Stroobos.

Dieselelektrisch

De baggerschepen worden uitgerust met een dieselelektrische installatie voor het varen, baggeren en lossen van het schip. Door de toepassing daarvan zal het energieverbruik en daarmee de uitstoot flink worden gereduceerd.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -