- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKrimpense scouts bouwen zelf nieuwe sleepboot

Krimpense scouts bouwen zelf nieuwe sleepboot

- Advertentie -

Delen

De leden van Scoutingvereniging Admiraal de Ruyter uit Krimpen aan de Lek zijn sinds januari 2018 bezig met een ambitieus project: de scouts bouwen zelf een nieuwe sleepboot voor hun Scoutinggroep. Via crowdfunding en sponsoring verzamelen ze geld in, maar het bouwen doen zij helemaal zelf: er is genoeg kennis en ervaring aanwezig binnen de vereniging.

Voor een waterscoutinggroep als die van Admiraal de Ruyter is een goede sleepboot onmisbaar op het water. Tijdens de bijeenkomsten van de groep, die voornamelijk in het teken staan van sport en spel, gaan de jeugdleden het water op in zes lelievletten en vier juniorvletten. Door de stroming en de drukke beroepsvaart op de Lek is een goede sleepboot erg belangrijk voor de veiligheid van de leden.

Leerzaam

Kris Blanken, werkzaam als assistent-projectmanager bij scheepswerf Zwijnenburg en al van jongs af aan lid van de waterscouts: “De oude sleper heeft vele jaren dienst gedaan, maar zo’n drie jaar geleden al staken wij de koppen bij elkaar om voor een nieuwe sleper te gaan zorgen.”

“Wij hadden een flink eisenpakket waaraan de boot moest voldoen en met alle kosten die daarmee gepaard gaan was er maar één uitkomst: zelf bouwen. Een geweldig en leerzaam project waarmee wij ook jongeren enthousiast weten te maken voor de scheepsbouw, havens en logistiek.”

Voor het eind van 2019 hopen de waterscouts het project af te ronden. Ze zijn daarvoor afhankelijk van sponsors en de uren die de vrijwilligers in het project kunnen steken.

(foto’s Scoutingvereniging Admiraal de Ruyter)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -