- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSGP Zeeland bezorgd om problemen binnenvaart door inreisregels Duitsland

SGP Zeeland bezorgd om problemen binnenvaart door inreisregels Duitsland

- Advertentie -

Delen

De SGP-Statenfractie in Zeeland heeft aan het provinciebestuur vragen gesteld naar aanleiding van de voor de binnenvaart onwerkbare Duitse inreisregels. Dat is gebeurd naar aanleiding van een artikel over de nieuwe maatregelen die de Duitse overheid wil nemen tegen de coronapandemie.

“De Binnenvaartkrant stelt in een artikel van 18 januari 2021 dat de Duitse inreisregels tegen corona onwerkbaar zijn voor de binnenvaart”, aldus Statenlid Hans Rottier namens de SGP-fractie in Zeeland. “De Duitse overheid heeft de inreisvoorwaarden aangescherpt als maatregel tegen de coronapandemie. Iedereen die vanuit risicogebied naar Duitsland komt, moet zich voortaan elektronisch laten registreren en binnen 48 uur aantonen niet besmet te zijn. Voor de Europese binnenvaart dreigen grote problemen als gevolg van deze maatregelen. Binnenvaartorganisaties dringen aan op vrijstellingen voor de transportsector.”

Zorgen

De Zeeuwse SGP-Statenfractie maakt zich zorgen over de strenge inreisregels en de gevolgen die dit heeft voor de Zeeuwse binnenvaartsector. Daarom heeft Rottier het provinciebestuur gevraagd wat de impact zal zijn voor de Zeeuwse binnenvaart. Ook wil hij weten of “dergelijke beleidsbeslissingen tijdig [worden] afgestemd in de diverse overleggremia en hoe “wordt voorkomen dat dit resulteert in een economische ramp, zoals het artikel suggereert?”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -