Scylla breidt uit naar zee

0

Scylla, de Zwitserse rederij die sinds 1973 actief is in de riviercruisevaart, breidt uit naar zee. Het bedrijf heeft met het MS Bremen zijn eerste zeeschip aangekocht. Dat maakt vanaf 2021 deel uit van de vloot en gaat varen onder de naam MS Seascape.

De Bremen vaart op dit moment nog steeds voor Hapag-Lloyd. Het schip zal over twee jaar worden omgedoopt. Met de nieuwe naam MS Seascape accentueert Scylla de verbreding van het vaargebied naar de open wateren.

CEO Arno Reitsma verklaart: “Omdat dit ons eerste zeeschip is, wilden we een naam die het vaargebied benadrukt. De beweging van ‘landscapes’ naast de Europese rivieren naar de ‘seascapes’ opent voor ons een nieuwe wereld aan kansen. Bovendien willen we reizigers laten ontsnappen, ‘escape’ aan de dagelijkse routine door reizen naar de polen aan te bieden. Nieuwe avonturen, in een luxueuze omgeving.”

Antarctica

Samen met de nieuwe scheepsnaam maakte Scylla ook de eerste charterende partner voor het schip bekend. De Amerikaanse reisorganisatie Polar Latitudes zal het MS Seascape aan haar portfolio toevoegen en cruises aanbieden naar Antarctica.

John McKeon, president van Polar Latitudes, zegt: “We zijn heel blij met alle nieuwe mogelijkheden die het MS Seascape ons zal bieden vanaf begin 2021. Met de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen geeft het schip ons de mogelijkheid om nieuwe routes te ontwikkelen naar meer afgelegen regio’s.”

“Dankzij haar extra opslagcapaciteit kunnen we meer spullen vervoeren en meer avontuurlijke opties aanbieden, terwijl tegelijkertijd het aantal gasten dat kan deelnemen, toeneemt. MS Seascape`s uitgebreide faciliteiten – een verwarmd zwembad, een sauna en ruime gemeenschappelijke ruimtes – zullen de ervaring met kleine schepen, wat een van onze handelsmerken is, verder versterken.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.