- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLindemans zet exportbier op binnenschip

Lindemans zet exportbier op binnenschip

- Advertentie -

Delen

De Brusselse brouwerij Lindemans gaat exportbier voor de Amerikaanse en Aziatische markt met containerschepen van de haven van Brussel naar Antwerpen vervoeren. Het bedrijf schakelt JF Hillebrand in als expediteur.

Tijdens proefprojecten via Trimodal Terminal Brussel (TTB) was gebleken dat binnenvaartvervoer een alternatief is voor de weg. Trucks kunnen door het korte traject (Brussel-Vlezenbeek) flexibel inspelen op de behoeften van het magazijn bij Lindemans.

Op de terminal worden speciale isolatiekits gemonteerd in de lege containers voor deze naar de brouwerij vertrekken om te gaan laden. Ze beschermen het bier tegen grote temperatuurschommelingen op zee.

Het direct installeren op de terminal in Brussel maakt een dure stop overbodig. TTB heeft de isolatiekits steeds op voorraad en kan daardoor snel schakelen tussen de verschillende laadopdrachten.

Meer brouwers

Brouwerij Lindemans werkt actief aan het verkleinen van haar ecologische voetafdruk. De haven van Brussel is blij met de overstap naar de binnenvaart en hoopt dat ook andere bedrijven de modal shift naar de waterweg zullen overwegen.

Onlangs besloot ook AnBev al een deel van zijn in Jupille gebrouwde exportbier van Stella Artois naar Antwerpen over water te laten vervoeren. In Nederland maakt Heineken al jaren gebruik van de binnenvaart.

foto: Haven Brussel

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -