Schipper aangehouden na bedreiging

0

De Waterpolitie heeft vrijdag 11 juni in Wijk bij Duurstede een schipper aangehouden nadat medewerkers van Rijkswaterstaat aangifte hadden gedaan van bedreiging en mishandeling door de man. Een controle aan boord van het schip van de verdachte liep uit de hand, waarna de RWS-medewerkers het KLPD inschakelden.

De medewerkers van Rijkswaterstaat voerden de controle uit op de Lek tussen Culemborg en de kruising bij Wijk bij Duurstede. Tijdens de controle van documenten liepen de gemoederen hoog op. Volgens de controleurs bedreigde de schipper hen en greep hij één van hen zelfs bij de keel. Hierop verlieten ze het schip en belden ze de Waterpolitie van het KLPD.
Toen het schip aan de remming van het Amsterdam-Rijnkanaal bij Wijk bij Duurstede lag afgemeerd ging de Waterpolitie aan boord. Omdat de 49-jarige schipper geen medewerking wilde verlenen is hij aangehouden en met “toepassing van gepast geweld”, aldus de politie, overgebracht naar het politiebureau.
Daar is hij zaterdagmiddag na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tijdens dat verhoor bleek onder meer dat de schipper niet in het bezit was van een groot vaarbewijs. De Waterpolitie onderzoekt het incident verder.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.