- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSamenwerking Shipping Technology en Simwave/Transafe voor veiliger binnenvaart

Samenwerking Shipping Technology en Simwave/Transafe voor veiliger binnenvaart

- Advertentie -

Delen

Shipping Technology en Simwave/Transafe hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om het aantal nautische incidenten in de binnenvaart omlaag te brengen. Remco Pikaart, medeoprichter van Shipping Technology, en Marcel Kind, directeur van Simwave en maritiem adviseur bij Transafe, willen de expertises van beide bedrijven benutten om de sector veiliger te maken.

Met de intelligente hard- en software van Shipping Technology wordt artificial intelligence ingezet om data uit de binnenvaart te gebruiken in verschillende applicaties. Hiermee worden de dagelijkse operationele activiteiten aan boord van schepen ondersteund en verbeterd. Veiliger vaarroutes, efficiënter gebruik van brandstof en preventief onderhoud identificeren… dit soort zaken wordt mogelijk dankzij de vergaande digitalisering die Shipping Technology biedt.

Simulatoren

Marcel Kind: “Met de unieke technologie van Shipping Technology zijn we nog beter in staat om nautische incidenten te voorkomen. Wanneer er onverhoopt toch een incident plaatsvindt, kunnen we dit laten analyseren door de incidentonderzoekers van Transafe en de geanonimiseerde gegevens in de simulatoren van Simwave laden voor verder onderzoek en training. Dit is voor de binnenvaart een unieke en complete aanpak.”

Remco Pikaart: “Transafe is marktleider in de binnenvaart op het gebied van veiligheid. Door deze samenwerking kunnen we verder onderzoeken waar Shipping Technology de toegevoegde waarde uit nautische data kan terugleveren aan de klant. Met als doel schippers en vlooteigenaren te ondersteunen in een veiliger nautische operatie, maar ook op onderhoud en andere relevante processen aan boord.”

Minder risico’s

Door de samenwerking ontstaat een producten- en dienstenpakket dat tot aanzienlijke vermindering van risico’s leidt tijdens operationele werkzaamheden aan boord van binnenvaartschepen.

Op schepen met de Black Box Pro van Shipping Technology wordt bijvoorbeeld een koppeling gemaakt met de MARAD Onderhoudssoftware van Transafe. Op deze manier wordt het onderhoudssysteem automatisch gevoed met de meest recente data aan boord waardoor onderhoud doeltreffender kan worden uitgevoerd. Preventief onderhoud kan voorspeld worden, en dat levert kostenbesparingen op.

De data van Shipping Technology zullen worden gebruikt voor simulatortrainingen bij Simwave om onder andere te analyseren wat de ideale vaarroute is op bepaalde strekken van de rivier en schippers krijgen nóg realistischer trainingen.

Voor incidentonderzoeken wordt de historische en geanonimiseerde data van (bijna-)aanvaringen en grondingen gebruikt om te analyseren wat er exact is gebeurd. Via de simulatietechnologie wordt vervolgens geanalyseerd in hoeverre het incident te voorkomen was. Hiermee kunnen nog doeltreffender trainingen worden ontwikkeld.

Shipping Technology

Shipping Technology is een innovatieve data gedreven start-up waarbinnen het mogelijk maken van (semi-) autonoom varen op zowel bestaande als nieuwbouwschepen het einddoel vormt. Door het aansluiten van vrijwel alle nautische apparatuur aan boord van schepen op de “Black Box Pro” levert men inzichten aan boord en aan de scheepseigenaar middels een realtime dashboard met de functie om gebeurtenissen uit het verleden terug af te spelen.

Transafe

Transafe ontzorgt ondernemingen in de maritieme sector en petrochemische industrie op het gebied van veiligheid, welzijn, milieu en kwaliteit. Door continue procesverbetering en risico-optimalisatie fungeert het bedrijf als innovatieve businesspartner.

Simwave

Simwave maakt de maritieme sector veiliger door het ontwikkelen, leveren en ondersteunen van oplossingen met behulp van simulatortraining en evaluatie. Bedrijven van elke omvang kunnen simulatoren gebruiken voor training, beoordelingen en toegepast onderzoek, op maat afgestemd op de eigen wensen en behoeften.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -