- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSamengaan brancheorganisaties: ook CBRB-leden steunen plannen

Samengaan brancheorganisaties: ook CBRB-leden steunen plannen

- Advertentie -

Delen

De CBRB-leden steunen de toenadering tussen het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart en Koninklijke BLN-Schuttevaer. Tijdens de algemene ledenvergadering op vrijdag 13 december vertelde Paul Goris over de ontwikkelingen op dat vlak.

Bestuursdelegaties van BLN-Schuttevaer en CBRB hebben het afgelopen half jaar intensief overlegd over hoe de organisaties hun belangenbehartiging kunnen versterken en welke vorm zich daarvoor het beste leent. De conclusie is om gezamenlijk te werken naar de integratie van beide verenigingen in één vereniging, één organisatie, legde Goris uit. Zowel bij BLN-Schuttevaer als het CBRB is men ervan overtuigd dat het integratiescenario de meeste voordelen biedt, “zodat er in de toekomst als éénheid kan worden gewerkt voor de belangen van de leden en de binnenvaart in het algemeen”.

Dit scenario wordt in 2020 verder uitgewerkt. Later dat jaar leggen de besturen het voorstel voor aan hun leden. De achterban van Koninklijke BLN-Schuttevaer had tijdens hun ledenvergadering op 8 november al aangegeven dat ze positief staan tegenover het samengaan van de twee brancheorganisaties.

De CBRB-ledenvergadering vond 13 december plaats in de boardroom van Stadion Feijenoord. Directeur Robert Kasteel presenteerde samen met de secretarissen van de ledengroepen een terugblik op de activiteiten van 2019 en een vooruitblik op 2020. Tijdens de vergadering werden voorzitter Paul Goris en de bestuursleden Jacques Naaborgh, Dirk van der Plas, Eric van Viersen en Peter Wagemakers herkozen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -