- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKBN draagt Ad Koppejan voor als nieuwe voorzitter

KBN draagt Ad Koppejan voor als nieuwe voorzitter

- Advertentie -

Delen

Vrijdag 24 november presenteert Koninklijke Binnenvaart Nederland op de algemene ledenvergadering de beoogde opvolger van voorzitter Paul Goris. Het is Ad Koppejan, voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA. De leden kunnen hem die middag benoemen.

Paul Goris, afkomstig van het CBRB en de eerste voorzitter sinds de fusie met BLN-Schuttevaer in 2022, maakte afgelopen mei bekend eind dit jaar te stoppen. Vervolgens heeft een commissie van het KBN-bestuur een zoektraject gestart. Dat resulteerde in de kandidatuur van Ad Koppejan. Zijn voordracht is vrijdag 20 november door het voltallige bestuur bekrachtigd. Zodoende wordt hij 24 november op de ledenvergadering voorgedragen als nieuwe voorzitter.

Bestuurder en toezichthouder

De 61-jarige Koppejan woont in het Zeeuwse Zoutelande. Hij is ondernemer en werkt vanuit zijn eigen bedrijf Swinth (oorspronkelijk gestart als ICT-bedrijf) onder meer als bestuurder en toezichthouder voor uiteenlopende organisaties. Onder meer in de zorg. Ook is hij voorzitter van CDA Zeeland.

Afgelopen zomer eindigde na acht jaar bij GGZ-organisatie Emergis zijn termijn als voorzitter van de raad van Toezicht. Op LinkedIn plaatste hij toen dat hij op zoek was “naar een nieuwe toezichthoudende functie als commissaris/toezichthouder of een rol als voorzitter van een bestuur van een branche- of maatschappelijke organisatie”.

Tweede Kamer

Koppejan was van 2006 tot 2012 voor het CDA lid van de Tweede Kamer. Daar werd hij vooral bekend doordat hij zich in 2010 samen met Kathleen Ferrier verzette tegen samenwerking met de PVV, die gedoogsteun verleende aan het eerste kabinet-Rutte.

Hij was onder meer lid van de Vaste Kamercommissie van Infrastructuur en Milieu en daarvoor Verkeer & Waterstaat. Hij was ook visserijwoordvoerder voor zijn partij. Koppejan kent de binnenvaart verder uit zijn tijd dat hij Havenbedrijf Amsterdam werkte als hoofd van de communicatie-afdeling (van 1995 tot 1999).

De ledenvergadering op 24 november vindt plaats in Ridderkerk en is besloten.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -