- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPaul Goris stopt als voorzitter van KBN

Paul Goris stopt als voorzitter van KBN

- Advertentie -

Delen

Eind 2023 stopt Paul Goris als voorzitter van Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN). Dat is op 25 mei bekendgemaakt. Na acht jaar bij achtereenvolgens Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart en KBN vindt hij het tijd om plaats te maken voor een opvolger.

Sinds zijn aantreden in januari 2016 heeft Goris leiding gegeven aan de lobby in Den Haag, met de gesprekken met partners in de Logistieke Alliantie, havenbedrijven, de Europese Commissie en gaf hij mede vorm aan de fusie tussen CBRB en BLN-Schuttevaer.
In Europees verband is Paul 4 jaar voorzitter en bestuurder van European Barge Union geweest en voorzitter van het IWT Platform. Daarnaast zette hij zich in voor een aantal bijzondere dossiers, zoals de congestie in de containervaart in de Rotterdamse haven, de verduurzaming van de branche en de  modal shift van lading naar het water.

Fusie

In de afgelopen jaren heeft het fusieproces van CBRB met Koninklijke BLN-Schuttevaer tot KBN een grote rol gespeeld, aldus KBN. De gesprekken tussen verkenners van beide partijen, de gesprekken met de achterbannen en de bestuurlijke eenwording hebben als een rode draad door de agenda’s gelopen. Toen op 7 april 2022 de overeenkomst werd getekend, was de fusie een feit.

“De integratie van deze beide organisaties met de op een aantal domeinen gebaseerde samenwerking met de Schippers Vereniging Schuttevaer (SVS) en Christelijke Bond van Ondernemers in de Binnenvaart (CBOB) vergt nog meer afstemming, integratie en effectuering in de komende tijd”, stelt KBN in de bekendmaking.

Nieuwe voorzitter van buitenaf

Juist dat laatste was voor Goris reden om plaats te maken: “Komend vanuit het CBRB merk ik dat voor een verdergaande integratie en vooral om het beste voor alle leden te kunnen betekenen, er nu een voorzitter moet komen die niet zijn of haar oorsprong heeft in een van de fusieverenigingen. Het is van belang dat we met een voorzitter van ‘buiten de gefuseerde verenigingen’ de klus kunnen afmaken. Deze mooie vereniging verdient dat!”

Het bestuur en de directie van KBN respecteren het besluit van Goris. Directeur Rob Leussink: “Met Paul hebben we op een enthousiaste en aansprekende manier het fusietraject doorlopen. In het belang van de hele branche hebben we het beste van onze verenigingen bij elkaar gebracht. Om één spreekbuis te zijn naar beleidsmakers, politiek en alle andere stakeholders. In het belang van onze leden.”

De komende maanden zal Goris zich met een aantal leden van het bestuur en de directie bezighouden met de zoektocht naar een juiste kandidaat voor zijn opvolging. Daarnaast zal hij tot zijn aftreden eind dit jaar blijven inzetten voor KBN en de binnenvaart.

Paul Goris.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -