- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsStremming bij Coevordersluis

  Stremming bij Coevordersluis

  - Advertentie -

  Delen

  De provincie Overijssel voert van 11 januari tot en met april 2021 werkzaamheden uit aan de Coevordersluis en Coevordersluisophaalbrug bij buurtschap De Haandrik. Daardoor is de scheepvaart twee periodes gestremd ter hoogte van de Coevordersluis.

  De werkzaamheden worden uitgevoerd in een periode waarin het aanbod van scheepvaartverkeer beperkt is, aldus de provincie. Een gedeeltelijke stremming is door de aard van de werkzaamheden echter niet te vermijden. Daarom zijn de Coevordersluis en -ophaalbrug gestremd in de periode van maandag 1 maart tot en met vrijdag 26 maart en tussen zaterdag 27 maart tot en met dinsdag 13 april.

  Handmatig

  In afstemming met de scheepvaarbedrijven gaat de provincie kijken of het nodig is om bij uitzondering handmatige bediening van de brug en sluis mogelijk te maken. Dit zou dan plaatsvinden op de zaterdagen.

  De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer SPIE. Het werk bestaat uit het vernieuwen van de bruginstallatie, het vervangen van kabels/leidingen en onderhoudswerkzaamheden. Ook worden er een aantal bomen gekapt in verband met het zicht op de camerabeelden door de brugbedienaar. Hetzelfde aantal bomen wordt in het najaar elders herplant.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -