- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRoyerssluis twee maanden dicht voor aanleg veiliger fietspaden

Royerssluis twee maanden dicht voor aanleg veiliger fietspaden

- Advertentie -

Delen

Het Havenbedrijf Antwerpen start op 15 februari met werkzaamheden om de omgeving van de Royerssluis te verbeteren en zo een veiliger fietsverkeer mogelijk te maken. Vanuit de binnenvaart klinkt protest over de lange stremming. Ook bestaat de vrees dat de belangrijke sluis op termijn helemaal sluit.

Fietsers vinden de te smalle fietspaden op de Royersbrug en de kruisingen met het autoverkeer gevaarlijk. Verschillende maatregelen moeten daar verandering in brengen. Voor de  werkzaamheden wordt de Royerssluis met ingang van 15 februari twee maanden lang buiten dienst gesteld voor het scheepvaartverkeer.

“De fietsinfrastructuur op en rondom de Royerssluis wordt de komende weken structureel verbeterd”, schrijft Havenbedrijf Antwerpen. “Zo komen er nieuwe asfaltlagen en markeringen en wordt er een verbinding aangelegd tussen de Lefebvrebrug en de Letlandstraat. Het kruispunt van de Lefebvrebrug met de Siberiastraat wordt uitgerust met bijkomende verkeerslichten voor fietsers om de oversteek veiliger te maken.” Op de Lefebvrebrug en de Royersbrug komen aparte rijvakken voor fietsers.

 

Toekomst Royerssluis

“Het tijdelijk buitendienststellen van de Royerssluis heeft uiteraard zijn impact op de scheepvaart, met name de binnenvaart die van andere sluizencomplexen in de Antwerpse haven gebruik moet maken”, beseft het Havenbedrijf. “De komende maanden moet bovendien duidelijk worden welke rol de Royerssluis zal spelen in het totaalbeeld van de binnenvaart in de Antwerpse haven.”

Er bestaan namelijk al langer plannen om de Royerssluis te renoveren, maar de kostprijs van die klus is de laatste jaren aanzienlijk verhoogd, stelt het Havenbedrijf. Dat start een meetcampagne tijdens en na de werkzaamheden “om een beter zicht te krijgen op het effectieve gebruik van de Royerssluis en de andere sluizen. Ook het fiets- en wegverkeer in de omgeving van de Royerssluis zal permanent gemeten worden.”

Naast het cijfermateriaal over het gebruik van de sluis zal het Havenbedrijf ook de toekomstige behoeften van de binnenvaart meewegen “in een goed onderbouwde beslissing over de toekomst van de 110 jaar oude Royerssluis”, aldus het Havenbedrijf. Dat zal in de komende maanden ook met  betrokken partijen overleggen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -