- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRotterdam zwaait Rotterdam VII uit voor jubileumreis

Rotterdam zwaait Rotterdam VII uit voor jubileumreis

- Advertentie -

Delen

Exact 150 jaar na de allereerste Rotterdam vertrok de nieuwste opvolger, nummer ‘VII’, zaterdag 15 oktober uit Rotterdam naar New York. Het nieuwe schip van Holland America maakt een vijftien dagen durende reis die identiek is aan die historische eerste trans-Atlantische oversteek. Met tussenstops in Le Havre en Plymouth.

Om het jubileum te vieren nodigde Holland America Line liefhebbers uit om naar Cruise Port Rotterdam en de Wilhelminapier te komen om het schip en zijn passagiers en bemanning uit te zwaaien. Het werd een feestelijke bijeenkomst op de kade waar een vertrek werd nagebootst uit vervlogen tijden toen schepen nog met veel tamtam vertrokken.

De Rotterdam VII werd bij vertrek vergezeld door een vloot zeil- en stoomschepen. Feestvierders kregen speciale jubileum zakdoeken uitgedeeld om het schip aan de kade mee uit te zwaaien. De afvaart vond plaats in het bijzijn van HAL-topman Gus Antorcha, Zuid-Hollands gedeputeerde Jeannette Baljeu, COO Boudewijn Siemons van Port of Rotterdam en Cruise Port-directeur Mai Elmar.

HAL-topman Gus Antorcha (rechts) lost de trossen samen met gedeputeerde Jeannette Baljeu en Boudewijn Siemons van Port of Rotterdam. (foto Rebekka Mell)

Historische dag

“Vandaag is een historische dag aangezien het allereerste schip van Holland America Line 150 jaar geleden zijn eerste reis naar New York begon”, zei Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Vanaf die tijd hebben we immigranten en vakantiegangers, soldaten en vluchtelingen vervoerd en hebben we de reputatie opgebouwd om op een buitengewone manier onze gasten te verwelkomen en voor ze te zorgen alsof we ze thuis onthalen. Deze service en het creëren van bijzondere ervaringen blijft ook de komende 150 jaar lang onze prioriteit.”

Omgekeerd

De overtocht staat in het teken van de geschiedenis van Holland America Line. Zo is er een speciale tentoonstelling, serveren de restaurants aan boord jubileumgerechten en is er bijzonder entertainment tijdens de overtocht. Bij aankomst in New York op 26 oktober worden de festiviteiten voortgezet met een speciaal optreden in World Stage door Lincoln Center Stage-artiesten.

Op 6 april 2023 maakt de Rotterdam een nieuwe trans-Atlantische reis, maar dan omgekeerd. Het schip vertrekt die dag uit New York en arriveert op 18 april in Rotterdam, de 150e verjaardag van de cruisemaatschappij.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -