Rijkswaterstaat pakt Sluis Belfeld aan

1
(foto Rijkswaterstaat)

Vanaf maandag 26 oktober zijn slechts twee van de drie kolken van sluis Belfeld beschikbaar. Dat komt doordat Heijmans in opdracht van Rijkswaterstaat de nivelleerschuiven herstelt. De hinder voor de scheepvaart duurt tot september 2021.

De westkolk van sluis Belfeld is al geruime tijd buiten bedrijf. De nivelleerschuiven in de sluisdeuren waarmee de kolk gevuld en geleegd wordt, werken niet meer naar behoren en veroorzaken storingen. Dit wordt nu aangepakt. Om te voorkomen dat hetzelfde probleem ook optreedt in de deuren van de andere twee sluiskolken, besloot Rijkswaterstaat ook daar preventief de nivelleerschuiven te vernieuwen.

Planning

De werkzaamheden aan Sluis Belfeld vinden om de beurt in de drie kolken van de sluis plaats. De kolk waar gewerkt wordt, is dan gestremd. Er blijven dus steeds twee kolken beschikbaar.

Globaal ziet de planning er als volgt uit:

  • westkolk: 26 oktober 2020 tot en met februari 2021 gestrem
  • middenkolk: van maart 2021 tot en met mei 2021 gestremd
  • oostkolk: van juni 2021 tot en met september 2021 gestremd

Deze planning kan wijzigen als werkzaamheden eerder klaar zijn of langer duren als gevolg van hoogwater of onvoorziene omstandigheden. 

Sluis Sambeek

Aan Sluis Sambeek voert Rijkswaterstaat volgend jaar dezelfde werkzaamheden uit. Dat gebeurt van februari tot en met december. Ook dan zijn de drie kolken van de sluis om de beurt gestremd, waardoor steeds twee kolken beschikbaar zijn.

 

 

 

1 reactie

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.