Renovatie nivelleersystemen Sluis Linne start half mei

0
Sluiscomplex Linne. (foto Rijkswaterstaat/Flying Eye)

In de week van 16 mei start aannemerscombinatie Mourik-Dynniq (CMD) de onderhoudswerkzaamheden aan Sluis Linne. Het gaat om de renovatie van de nivelleersystemen. 

Daarvoor worden de schuiven die onderdeel zijn van het nivelleersysteem, uit de putten gehesen en in een werkplaats onder handen genomen. Gelijktijdig worden de kettingen waarmee de schuiven op en neer bewegen en de rioolschuifaandrijvingen vervangen. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind december klaar. 

Vertraagde schuttijd

Om de schuiven te renoveren wordt de put waarin de schuiven zich bevinden drooggezet. Daarvoor worden keermiddelen geplaatst. Bij het plaatsen en verwijderen is sprake van kortdurende stremmingen. In de hele onderhoudsperiode zal dit circa twaalf keer het geval zijn.

Als de betreffende put waarin gewerkt wordt droog staat, moet de scheepvaart rekening houden met een enig vertraagde schuttijd.

1925

Het stuw- en sluiscomplex in de gemeente Maasgouw is het oudste stuwcomplex in de Maas. Het werd in 1925 door koningin Wilhelmina geopend.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.