- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRegiodeal: 22,5 miljoen euro voor Drechtsteden en Gorinchem

Regiodeal: 22,5 miljoen euro voor Drechtsteden en Gorinchem

- Advertentie -

Delen

In de Drechtsteden en Gorinchem zijn de gevolgen van de economische crisis nog steeds voelbaar. De economische groei blijft achter en veel sectoren hebben te maken met noodzakelijke veranderingen op het gebied van digitalisering en verduurzaming. Door een impuls te geven aan onderwijs, economie en de arbeidsmarkt en deze beter op elkaar aan te laten sluiten kunnen bewoners makkelijker een baan vinden die bij hen past.

Water speelt een belangrijke en verbindende rol in de regio Drechtsteden/Gorinchem. De oevers krijgen een impuls om zo kansen te bieden voor nieuwe bedrijvigheid, woningen, recreatie en de natuur. Het Rijk investeert 22,5 miljoen euro in deze regio. Dit is een van de veertien Regio Deals waar de ministerraad 14 februari op voorstel van minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en minister Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) mee akkoord is gegaan.

Veertien Regio Deals

Om de welvaart in Nederland te verbreden zet het kabinet in op nauwe samenwerking met de regio’s. Vanuit heel Nederland zijn de afgelopen maanden 26 voorstellen voor een Regio Deal ingediend. Daarvan zijn nu veertien voorstellen geselecteerd die dit kabinet samen met de regio’s gaat uitwerken tot een deal. Voor deze deals is 180 miljoen euro beschikbaar uit de Regio Envelop waar in totaal deze kabinetsperiode 950 miljoen euro in zit.

De voorstellen zijn met name beoordeeld op de uitdagingen in de regio en de bijdrage aan de brede welvaart. Ook is gekeken naar de integrale aanpak, doelmatigheid en doeltreffendheid, de uitvoeringskracht in de regio en of concrete resultaten binnen de periode 2020-2022 kunnen worden bereikt.

Cofinanciering

Voor het sluiten van een Regio Deal is betrokkenheid van alle partijen van groot belang. Daarom is ervoor gekozen te werken met cofinanciering: 50 procent van de bijdrage komt vanuit het Rijk en minimaal 50 procent vanuit publieke partners in de regio zelf.

Zo is er ruim 360 miljoen euro beschikbaar. De komende maanden worden de deals verder uitgewerkt. Daarbij is het streven dat deze 14 Regio Deals medio 2020 kunnen worden afgesloten. Begin 2018 is voor zes opgaven al 482 miljoen euro beschikbaar gesteld. In 2019 was dat 215 miljoen voor twaalf deals.

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -