- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNog één week tot Maritime Industry

Nog één week tot Maritime Industry

- Advertentie -

Delen

Over één week vindt de 18e editie plaats van Maritime Industry. Hét jaarlijkse evenement van en voor de binnenvaart in Evenementenhal Gorinchem is op 28, 29 en 30 mei en belooft volgens organisator Easyfairs “een boordevol programma en een geweldige beurservaring”.

Met ruim 350 exposanten is de beurs zeker een bezoek waard. Om de nieuwste (technologische) ontwikkelingen en innovaties te zien, oude bekenden te ontmoeten en nieuwe mensen te ontmoeten. De organisatie heeft dit jaar voor drie themadagen gekozen: kennisdeling, carrière en het goede doel.

Lees alles over de beurs en de deelnemers in de Binnenvaartkrant van 22 mei 2024

Kennistheater

Op de eerste dag van Maritime Industry, dinsdag 28 mei, staat kennisdeling centraal. Experts uit de maritieme sector delen hun ervaringen en inzichten tijdens een gevarieerd kennis­programma. Daarvoor kunnen bezoekers terecht in het kennistheater op Next Level (de bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem).

De sprekers zullen inspelen op actuele thema’s, waardoor bezoekers snel op de hoogte komen of blijven van de laatste ontwikkelingen op de terreinen die voor hen interessant zijn. Het programma start om 14.00 uur en eindigt om 20.00 uur met een rondetafelgesprek. Tussen de kennissessies door kan het publiek wat te eten halen bij de ‘snackmuur’ op Next Level!

Career Event

De tweede dag, woensdag 29 mei, staat in het teken van het Career Event. Dit initiatief biedt kansen voor zowel werkzoekenden als werkgevers. Werkzoekenden kunnen tijdens dit event op Maritime Industry in contact komen met een breed scala aan bedrijven. Hier kunnen ze hun mogelijkheden verkennen voor stages en banen in de maritieme sector.

Op hun beurt is het voor werkgevers interessant om in gesprek te gaan met (young) professionals en anderen die toe zijn aan een carrièreswitch.

Tijdens het Career Event worden workshops georganiseerd die mensen helpen bij het solliciteren. Bezoekers kunnen gratis een professionele profiel­foto laten maken en hun cv inhoudelijk laten checken.

Easyfairs organiseert het Career Event samen met de Scheepvaartkrant. De ‘banenbeurs’ is op 29 mei van 13.00 tot 18.00 uur gratis te bezoeken op Next Level.

Mercy Ships

De derde en laatste dag, donderdag 30 mei, staat volledig in het teken van het goede doel. Dit jaar is dat Mercy Ships. Bezoekers kunnen meer te weten komen over het waardevolle werk van deze stichting die in Afrika ontwikkelingslanden bezoekt met ziekenhuisschepen. Aan boord worden medische operaties uitgevoerd. Daarnaast doet Mercy Ships ter plekke diverse ontwikkelingsprojecten.

Deze beursdag wordt geld ingezameld voor Mercy Ships. Daarnaast kunnen bezoekers en standhouders voorafgaand aan de beurs deelnemen aan de Charity Lunch. Deelname aan deze smakelijke en leerzame bijeenkomst kost 20 euro per persoon. De opbrengst komt ten goede aan de aanschaf van meerlijnen voor ziekenhuisschip Global Mercy.

Innovatieplein

Tijdens alle beursdagen zijn beurs­bezoekers welkom op het Innovatieplein op Next Level. Daar presenteren bedrijven baanbrekende technologieën en innovaties in de maritieme branche. Exposanten tonen hun nieuwste producten en oplossingen voor scheepseigenaren.

Maritime Industry vindt op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 mei plaats in Evenementenhal Gorinchem (adres: Franklinweg 2, 4207 HZ, Gorinchem). De beursvloer is open van 13.00 tot 21.00 uur.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -