Reddingsbrigade in actie voor Serious Request

0

Van 21 tot en met 23 december zetten ruim 325 vrijwilligers van 30 reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie Serious Rescue. Met de 3-daagse vaartocht van Lemmer naar Leeuwarden halen ze geld op voor het goede doel van 3FM-actie Serious Request: het voorkomen van diarree, en daarmee het terugdringen van onnodige kindersterfte als gevolg van diarree. 

Rode Kruis
"Als vrijwilligersorganisatie kent de Reddingsbrigade als geen ander het belang van het ondersteunen van het goede doel", luidt de motivatie. "Met ruim 5.000 actieve vrijwilligers houdt de Reddingsbrigade zich het hele jaar bezig met het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Door middel van preventief toezicht en het geven van voorlichting en opleidingen laat de Reddingsbrigade Nederland veiliger van het water genieten. De Reddingsbrigade weet net als het Rode Kruis als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste (preventieve) voorlichting en begeleiding te bieden en hoeveel geld daarvoor nodig is. Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

115 kilometer
Verenigd onder de naam ‘Serious Rescue’ wordt drie dagen in een lint van veertig reddingsboten een afstand van ruim 115 kilometer worden gevaren door Friesland. Serious Rescue start in Lemmer om vervolgens via Joure, Sneek, Grou en Drachten bij het Glazen Huis in Leeuwarden aan te komen.
Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zo veel mogelijk geld op te halen via sponsors en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en sponsors. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

 

Vorig jaar haalden de Reddingsbrigades 23.250 euro op met zo’n zelfde actie.

Het startschot voor Serious Rescue wordt gegeven door loco-Commissaris van de Koning Konst van Friesland, op zaterdagochtend 21 december om 08.30 uur vanaf de Emmakade in Lemmer. Maandagmiddag 23 december rond 15.30 uur zullen de deelnemers van Serious Rescue in Leeuwarden aankomen. Het verzamelde bedrag zal daarna in de vorm van een cheque worden overhandigd bij het Glazen Huis.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.