Maritieme scholieren gaan ‘Serious’ aan de reis

0

3FM vraagt met zijn eindejaarsactie Serious Request 2013 aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.

Scholieren van Maritieme Academie Harlingen gaan geld inzamelen door met drie vletjes “een kleintje Elfstedentocht” te varen over de Friese vaarten, meren en kanalen. En dat drie dagen en twee nachten lang. Donaties voor „aan de reis” kunnen via www.kominactie.nl/aandereis worden gegeven.

Hel van het Noorden
De reis start vanuit Harlingen in de nacht van 16 op 17 december in ‘de hel van het Noorden’. “Bij het ochtendgloren hopen we in de buurt van de Bonkefaert uit te komen. Daarna roeien we vrolijk door via de Zwette naar Sloten. Richting Stavoren wordt het alweer donker. Woensdag de 18e wijden we aan het westelijk deel van Friesland en om 17.00 uur willen we weer in Harlingen zijn.

De hele school roeit mee en met minstens 24 etappes van drie ploegen roeien de scholieren van Harlingen naar Harlingen. De kombuis van de huisvesting zorgt voor de verzorging en de warme chocolademelk onderweg.

De vletten zijn te volgen via internet: www.seriousaandereis.zeilvaartwarmond.nl en op het speciale weblog.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.