Recordvangst cocaïne in Rotterdamse haven

0

Dit jaar is al ruim 23.000 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven, tegenover 18.000 kilo vorig jaar (blijkt uit een inventarisatie van De Telegraaf). Daarmee is nu al sprake van een recordvangst.

Het Openbaar Ministerie Rotterdam geeft aan het einde van het jaar, als het onderzoek rond is, een overzicht van de totale vangst. De cijfers blijven groeien en wat opvalt is dat het regelmatig om grote ladingen drugs gaat.

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 november werd in de haven van Rotterdam opnieuw een grote partij cocaïne onderschept. De politie kreeg een tip binnen van het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Drie mannen tussen de 22 en 28 jaar werden aangetroffen in een busje met daarin 300 kilo cocaïne.

Duizenden kilo’s

De piek moet dit jaar nog komen. Vaak worden in de laatste twee maanden van het jaar de meeste partijen cocaïne ontdekt. Zo zijn er nu al vijftien partijen van meer dan 500 kilo gevonden, werd in augustus een lading van 3.000 kilo onderschept door het Hit And Run Cargo-team (HARC) van Douane, OM, politie en FIOD en werden er vorig jaar rond Kerstmis partijen gevonden met een totaalgewicht van 4000 kilo.

De 23.000 kilo die nu onderschept is in Rotterdam, is maar een gedeelte van het totaal dat in Nederland is geconfisqueerd. Sommige partijen, met Nederland als eindbestemming, worden onderweg al in beslag genomen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.