Rechter voorkomt strenge quarantaine in Baden-Württemberg

0
De Rheinhafen van Karlsruhe. (foto Adobe Stock)

De Duitse deelstaat Baden-Württemberg heeft zijn quarantainebeleid voor de binnenvaart afgestemd op het beleid in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. Dat is positief voor de binnenvaart.

Enkele weken geleden adviseerde de bondsregering de deelstaten om bemanningsleden verplicht in quarantaine te laten gaan als ze meer dan 72 uur in een risicogebied hebben doorgebracht. Onder meer Nederland en België gelden voor Duitsland als risicogebied.

Rechter

De Duitse binnenvaartbond BDB wees de bondsregering erop dat dit absoluut niet haalbaar is in het internationale goederenvervoer. Tevens vroeg de BDB de deelstaten de richtlijn van de bondsregering niet op te volgen.

In Baden-Württemberg dreigde dat toch te gebeuren, maar via de rechter heeft de BDB dit kunnen voorkomen. Het gerecht in Mannheim heeft op 17 november een noodverordening ingesteld met daarin een nieuwe quarantainemaatregel voor de binnenvaart.

Contact vermijden

Ook na een verblijf van meer dan 72 uur in quarantainegebied hoeven bemanningsleden niet verplicht in quarantaine, op voorwaarde dat ze zich houden aan de maatregelen om contact te vermijden en ze niet aan wal gaan voor zaken die niet dringend noodzakelijk zijn. Net zoals in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts dus, en daar is de BDB tevreden mee.

In Beieren, Hessen en Saarland is de strenge richtlijn van de bondsregering wél ingevoerd. De BDB heeft de regeringen van die deelstaten opgeroepen om het voorbeeld van Baden-Württemberg te volgen.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.