- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDynniq gaat stormvloedkering Ramspol onderhouden

Dynniq gaat stormvloedkering Ramspol onderhouden

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat heeft het onderhoud van de stormvloedkering Ramspol in Kampen gegund aan Dynniq Nederland. Dat bedrijf wordt verantwoordelijk voor het in stand houden, monitoren van en informeren over het functioneren en presteren van de stormvloedkering en een aantal civiele werkzaamheden. Het contract gaat in op 1 januari 2021 en heeft een looptijd van drie jaar.

Rijkswaterstaat selecteerde bij deze aanbesteding op basis van een combinatie van prijs en kwaliteit, ook wel ‘Economische Meest Voordelige Inschrijving’ (EMVI) genoemd. Op die manier probeert de overheid de innovatiekracht en de creativiteit van de markt beter te benutten. Rijkswaterstaat heeft de ingediende plannen bij deze aanbesteding onder andere beoordeeld op samenwerking, kennis en kunde en onderhoudsmanagement. Dynniq kwam daarbij het beste uit de bus.

Trainingen

Er is al gestart met de kennisoverdracht aan Dynniq. Ook volgen de monteurs van Dynniq de komende maanden diverse trainingen en ondersteunen ze bij storingen en geplande onderhoudswerkzaamheden.

Rens van Maarschalkerweerd, keringsmanager stormvloedkering Ramspol: “Deze kennisoverdracht zorgt ervoor dat Dynniq vanaf 1 januari 2021 goed is voorbereid om het onderhoud op zich te nemen.”

Balgstuw

De stormvloedkering Ramspol is een balgstuw, uniek in zijn soort. De totale kering bestaat uit drie balgen van een zwaar en zeer sterk rubberdoek, dat opgeblazen een barrière van 10 meter hoog en 240 meter lang vormt. Voor het type balgstuw is gekozen omdat anders zo’n 135 kilometer aan dijken moest worden opgehoogd. De kering is een stuk goedkoper én veiliger. Indien er geen sluiting plaatsvindt, ligt de lege balg op de bodem, zodat de scheepvaart vrije doorvaart heeft.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -