- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsPTC en Tata Steel onderzoeken elektrische aandrijving met ZES

  PTC en Tata Steel onderzoeken elektrische aandrijving met ZES

  - Advertentie -

  Delen

  PTC onderzoekt samen met opdrachtgever Tata Steel Nederland of aangesloten schepen met modulaire energiecontainers van Zero Emission Services kunnen gaan varen. De drie bedrijven hebben een intentieverklaring ondertekend voor wat ‘project PTe-C’ is gedoopt: PTC & Tata’s electrification Challenge.

  Particuliere Transport Coöperatie heeft inmiddels offertes ontvangen voor de retrofit van een schip naar voortstuwing met ZESpacks en de subsidieaanvraag wort voorbereid. De subsidieregeling van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor de ombouw van de schepen kan ieder moment worden opengesteld, aldus Zero Emission Services.

  Staaltransporten

  “Naast de beperkte mogelijkheden van gebruik van HVO voor de bestaande vloot verlenen we al een decennium onze medewerking aan onderzoeksprojecten voor een retrofit-variant van gebruik van waterstofpoeder aan boord van onze binnenvaartschepen”, zegt Ella Hofs-Visser. Zij is manager PR & Sustainability bij de PTC.

  “Wij zien dat elektrificatie van schepen voor veel toekomstige toepassingen benodigd zal zijn. Aansluiten op de technologische ontwikkelingen van ZES voor de containerbinnenvaart zal, op een relatief korte termijn, een opening kunnen bieden naar zero-emissie staaltransporten.”

  Zero Carbon Logistics

  Daan Sabbé, contractmanager Binnenvaart Outbound Logistics bij Tata Steel Nederland, vertelt: “Via ons Zero Carbon Logistics-programma zijn wij actief bezig om ons logistieke netwerk te verduurzamen. Hierbij zetten wij in op directe toepassingen zoals biofuels, maar we proberen ook aan te sluiten en te participeren op volledig emissieloze oplossingen en studies.”

  “Deze samenwerking met onze vervoerder PTC en ZES voor een batterij-elektrisch binnenvaartschip is hier een goed voorbeeld van. Deze studie zou een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan ons Zero Carbon Logistics-programma en het realiseren van onze doelstellingen in het verduurzamen van onze logistieke keten.”

  Breakbulk

  Directeur Bart Hoevenaars van Zero Emission Services is “uitermate blij met de intentie van Tata Steel en PTC om met behulp van ZES elektrisch te gaan varen. Het toont aan dat niet alleen containerschepen in aanmerking komen voor elektrisch varen, maar ook schepen met bijvoorbeeld breakbulk-lading zoals de goederen van Tata Steel.”

  De intentieverklaring laat volgens Hoevenaars zien dat het businessmodel om met ZESpacks te varen competitief is. “We zijn PTC dan ook dankbaar voor hun vertrouwen en het geloof in ZES. Bovendien is het voor ZES zeer belangrijk dat het niet alleen vanuit de vervoerder een wens is om emissieloos te varen maar dat ook de verlader, Tata Steel in dit geval, het belang en de noodzaak erkent van uitstootvrij transport en daarin samen wil optrekken met ZES en PTC.”

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -