- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsKBN-leden stemmen in met nieuwe voorzitter Ad Koppejan

  KBN-leden stemmen in met nieuwe voorzitter Ad Koppejan

  - Advertentie -

  Delen

  Ad Koppejan is benoemd tot voorzitter van Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN). Dat gebeurde vrijdagmiddag 24 november tijdens de halfjaarlijkse algemene vergadering in Van der Valk Hotel Ridderkerk.

  Ad Koppejan, onder meer voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA, zei na zijn benoeming: “De binnenvaartsector is belangrijk voor de Nederlandse economie en speelt een cruciale rol in de transitie naar meer duurzame vormen van internationaal transport binnen Europa. Ik heb er ontzettend veel zin in om mij de komende jaren in te zetten voor zo’n mooie sector als de binnenvaart en de ondernemers die hierin actief zijn.”

  Eén team

  Hij volgt Paul Goris op, die in zijn laatste jaarrede terugblikte op de afgelopen anderhalf jaar sinds de fusie. Zijn conclusie was dat er weliswaar nog veel werk aan de winkel is, maar ook dat er al heel veel werk is verzet en dat KBN op koers ligt.

  Ook directeur Rob Leussink kondigde deze week zijn vertrek aan, per 31 december. Maira van Helvoirt is per direct waarnemend directeur van KBN.

  Leussink blikte kort terug op de activiteiten van 2023. Hij is blij dat het hele team van KBN sinds de zomer samen zit in het vernieuwde kantoor in Zwijndrecht, zodat er “daadwerkelijk gewerkt wordt aan de vorming van één team”. Aansluitend presenteerde hij het activiteitenplan voor 2024 dat de basis vormt voor de begroting voor het komende jaar.

  Ad Koppejan is de nieuwe voorzitter, Maira van Helvoirt waarnemend directeur. (fotocollage KBN)

  Schouders eronder

  Maira van Helvoirt blikte vooruit: “KBN bestaat nu anderhalf jaar en de organisatie stáát inmiddels. Ik wil heel graag samen met mijn collega’s de schouders eronder zetten om KBN verder te verstevigen, uit te bouwen en op de kaart te zetten als dé brancheorganisatie in de binnenvaart.”

  Tijdens de AV werd de jaarrekening voor het jaar 2022 gepresenteerd, waarna decharge werd verleend aan het bestuur voor hun beleid in 2023. Verder is de nieuwe contributieregeling voor 2024 door de leden vastgesteld. Vanuit de ledengroep Zand- en Grindvaart werd Paul van Zwol benoemd als nieuw bestuurslid.

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -