- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPieter van Oord gaat Schiphol leiden

Pieter van Oord gaat Schiphol leiden

- Advertentie -

Delen

Pieter van Oord wordt CEO van Royal Schiphol Group. Hij start op 1 juni 2024. Van Oord (1961) is nu nog CEO van het familiebedrijf Koninklijke Van Oord, dat zijn hoofdkantoor in Rotterdam heeft. Hij wordt opgevolgd door Govert van Oord.

De raad van commissarissen van Schiphol benoemt Pieter van Oord “vanwege zijn zeer ruime leidinggevende ervaring in een complexe, operationele sector. Zijn ervaring op het gebied van assets en visie op verduurzaming van de luchtvaartsector wogen voor de rvc zwaar mee.” Van Oord volgt Ruud Sondag op. Sondag is sinds 1 november 2022 interim-CEO.

President-commissaris Jaap Winter zegt: “Voor Pieter is duurzaamheid een essentieel onderwerp. Dat sluit aan bij de ambities van Schiphol om versneld te verduurzamen en de belasting voor de omgeving en het klimaat te verminderen. Hij is een ervaren leider die teams kan bouwen en het vertrouwen in Schiphol bij de eigen medewerkers en de buitenwereld kan versterken.”

Koninklijke Van Oord

Pieter van Oord werkt dertig jaar bij Koninklijke Van Oord, de internationale maritieme aannemer, waarvan de laatste vijftien jaar als CEO. Naast baggeren, offshore, olie en gas is offshore wind onder zijn leiding uitgegroeid tot een van de belangrijkste pijlers van het bedrijf. Daarnaast is hij onder andere lid van de raad van Toezicht bij Nationaal Park De Hoge Veluwe en president-commissaris van Stadion Feijenoord. Hij was Rotterdamse Havenman van het Jaar 2017.

“Schiphol is een voornaam knooppunt voor de Nederlandse en internationale mobiliteit”, aldus Van Oord. “Ik realiseer mij dat die betekenis samen moet gaan met andere belangen, binnen en buiten de luchthaven. Graag draag ik bij aan de transitie van Schiphol en de luchtvaart, vanuit een verantwoordelijkheid die ik voel voor onze samenleving. Ik zie uit naar de periode van overdracht met Ruud Sondag en naar de samenwerking met het hele Schiphol-team. Dat doe ik ook in de wetenschap dat ik het prachtige familiebedrijf Van Oord in goede handen achterlaat.”

Govert van Oord. (foto Koninklijke Van Oord)

Vijfde generatie

Met Govert van Oord draagt het familiebedrijf de leiding over van de vierde naar de vijfde generatie. De formele benoeming vindt plaats in de aandeelhoudersvergadering van Van Oord op 11 april 2024.

Govert van Oord is sinds 2002 werkzaam bij Van Oord en heeft voor het bedrijf onder andere in het Midden-Oosten, Spanje en Brazilië gewerkt. Momenteel is hij als directeur verantwoordelijk voor de business unit Dredging & Infra. Govert is 53 jaar oud en heeft civiele techniek gestudeerd in Delft en deed een MBA bij het IMD in Zwitserland.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -