- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPrins Hendrik Internaat: samen aan de BHV

Prins Hendrik Internaat: samen aan de BHV [INGEZONDEN]

- Advertentie -

Delen

“Help, Brand, Gewonden”, dat waren de woorden op de uitnodiging van de BHV-dag op het Prins Hendrik Internaat in Nieuwegein. Ouders van bewoners, oud-bewoners en personeelsleden werden uitgenodigd om een cursus brandblussen en reanimeren bij te wonen. Ondanks het serieuze onderwerp is er heel wat afgelachen en was het beregezellig.

Waar begonnen we de dag mee? Omdat de groep best groot was zijn we op ouderwetse school manier van elkaar gesplitst. Groep 1 mocht de eerste helft van de ochtend in de recreatiezaal blijven en Groep 2 mocht mee naar boven. Beide groepen begonnen met de theorie. We kregen een A4-formulier met een aantal open vragen. Makkelijke zoals: Hoeveel factoren zijn nodig voor het ontstaan van brand en welke zijn dit? En moeilijke, zoals: Mag u tijdens een brand door de rook lopen en zo ja hoelang en onder welke voorwaarden? En wat was Gaspen ook alweer of de Heimlichmanoeuvre?

We hebben alle vragen klassikaal behandeld en natuurlijk hier en daar wat aantekeningen gemaakt. Dan was het tijd voor de lunch, heerlijke verse belegde broodjes. En na de lunch verder met de praktijk. Groep 1 begint binnen en gaat met poppen spelen; groep 2 mag buiten brandjes blussen. We oefenen met water uit de brandslang en met oefenschuim uit de brandblusser.

BHV_PHI_2Ook het fikkie werd geregeld door de instructeur, die het natuurlijk erg leuk vond om je een beetje te plagen en het vuur wat harder aanzette. Maar iedereen heeft het vuur op juiste wijze geblust. Daarna mochten wij met de poppen spelen, maar eerst oefenen voor de stabiele zijligging. Probeer maar eens iemand van 100 kilo die de slappe lach heeft en zich moet voordoen dat ie bewusteloos is in een stabiele zij ligging te krijgen, Dat ging dus niet.

Wat heel veel indruk gemaakt heeft is de baby en hoe je die moet behandelen als hij/zij zich verslikt of als je moet reanimeren. We hopen het nooit nodig te hebben, maar zijn heel blij dat we op dit internaat genoeg kennis in huis hebben om bij een eventuele noodsituatie daadkrachtig op te treden.

 

Henny Kranenburg en Johanna van der Zijden

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -