- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPremier Rutte krijgt uitleg over eerste elektrische sleepboot

Premier Rutte krijgt uitleg over eerste elektrische sleepboot

- Advertentie -

Delen

Premier Mark Rutte luisterde 8 oktober in de haven van Auckland (Nieuw-Zeeland) geïnteresseerd naar de uitleg over de bouw van de eerste volledig elektrische sleepboot ter wereld. Die ontwikkelt Damen Shipyards momenteel in samenwerking met de havenautoriteiten. Het doel is om een nieuwe standaard neer te zetten voor elektrisch aangedreven sleepboten.

De Nederlandse werf heeft, in samenwerking met diverse partners, het ontwerp voor deze nieuwe sleepboot gereed. In maart 2020 wordt het eerste staal gesneden en wordt ook de kiel gelegd. De sleepboot zal, naar verwachting, in het vierde kwartaal van 2021 klaar zijn om in de haven van Auckland te gaan varen.

Vaartocht

De nieuwe, volledig elektrische sleepboot wordt gezien als een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van elektrificatie, innovatie en duurzaamheid binnen de maritieme sector.

Minister-president Rutte werd tijdens een rondvaart door de haven van Auckland over dit unieke project en de duurzame ontwikkelingen in de haven geïnformeerd. De vaartocht gebeurde met een reguliere Damen-sleepboot, de Hauraki.

Vlnr: Tony Gibson (CEO Ports of Auckland), premier Mark Rutte, Rob Willihagen (Marine Technical Superintendent) en Sjoerd de Bruin (Damen Shipyards). (foto’s Damen)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -