- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDamen zet eigen producten en partners in het zonnetje tijdens Maritiem Festival

Damen zet eigen producten en partners in het zonnetje tijdens Maritiem Festival

- Advertentie -

Delen

Voor de zevende keer organiseerde Damen Shipyards het eigen Maritiem Festival. Op 5 oktober toonden diverse dochterbedrijven uit de groep én partnerbedrijven hun nieuwste producten.

Circa 900 (potentiële) klanten en andere belangstellenden bezochten de bijzondere beurs op het terrein van het hoofdkantoor in Gorinchem. De zevende editie van het jaarlijkse Damen Festival was weer groter dan de vorige.

Dat gold voor het aantal bezoekers, van wie er bovendien meer dan voorheen van over de grens kwamen. Het gold ook voor het aantal partners met wie Damen samenwerkt. Dat was ten opzichte van vorig jaar ongeveer verdubbeld.

Het waren er meer dan dertig, variërend van start-up tot multinational. Ook zij presenteerden hun innovaties in stands op het tijdelijke ‘marktplein’ naast het hoofdkantoor in Gorinchem.

Varen

Even verderop konden de gasten zien en ervaren wat die verzamelde scheepsbouwers dan zoal maken. De harde bewijzen van de kwaliteit en innovatie lagen aan de kade. Van Multi Cat en Shoalbuster tot patrouillevaartuigen en de nieuwste Waterbussen (hybride en volledig elektrisch).

Allemaal konden ze bezichtigd worden – tot in de machinekamer en batterijruimte (als die er was) en altijd was er wel een ontwerpers, bouwer of bemanningslid bereid om aan boord uitvoerig en trots uitleg te geven. Hoogtepunt was uiteraard dat de meeste vaartuigen ook geregeld de motoren startten om een stukje te gaan varen op de Boven-Merwede.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -