- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDamen bouwt met twee Combi Freighters voor Fast Lines Belgium

Damen bouwt met twee Combi Freighters voor Fast Lines Belgium

- Advertentie -

Delen

Damen Shipyards heeft van rederij Fast Lines Belgium opdracht gekregen voor de levering van twee Damen Combi Freighters 3850 (CF 3850). Voor de Belgische rederij worden het de eerste nieuwschepen.

Voorafgaand aan de bestelling bij Damen onderzochten Fast Lines alle opties om op een economische manier een minimale uitstoot te bereiken. Hierbij keken ze onder andere naar alternatieve biobrandstoffen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ontwerp en efficiëntie.

Naast het nieuwe ontwerp van de romp en de zuinige hoofdmotor worden de schepen uitgerust met het Triton Remote-monitoringsysteem van Damen. Dat levert real-time informatie over het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot aan het walpersoneel en de bemanning van het schip.

Laag brandstofverbruik

“Dit worden onze eerste nieuwbouwschepen en we zijn ervan overtuigd dat de Damen CF 3850-schepen perfect zullen passen in de activiteiten van Fast Lines Belgium”, zegt directeur Catrien Scheers. “Ze zijn niet alleen zuinig en efficiënt, onze klanten zullen ook met eigen ogen kunnen zien hoe laag hun brandstofverbruik en dus hun uitstoot is. Dit geeft ons een waardevol commercieel voordeel.”

“We zijn verheugd Fast Lines Belgium te verwelkomen in de Damen-familie”, aldus Luc Joos, Sales Manager voor België bij Damen Shipyards. “Ze hebben alle beschikbare opties in detail bekeken voordat ze kozen voor de CF 3850. We zijn ervan overtuigd dat hun nieuwe schepen de prestaties zullen leveren die zij en hun klanten zoeken.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -