- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNóg een ‘90-tonner’ voor Muller

Nóg een ‘90-tonner’ voor Muller

- Advertentie -

Delen

Nadat Muller Dordrecht vorig jaar de sleper En Avant 25 liet bouwen, voegt zich eind juni de En Avant 26 bij de vloot. De 32,70 meter lange ASD 3212 is een zusterschip van de En Avant 25 en heeft net als die krachtpatser een trekkracht van 90 ton.

Muller zal de nieuwe aanwinst vooral inzetten voor offshore- en energieprojecten in Europa. De energietransitie en de wens om onafhankelijk te worden van Rusland voor olie en gaas heeft de Europese offshore & energy-markt sterk doen groeien. Muller is daarin al jaren actief en speelt met de nieuwe sleper in op de vraag. De En Avant 26 kan, dankzij de azimuth-aandrijving en optimale manoeuvreereigenschappen, echter ook in havengebieden goed uit de voeten.

Vietnam

Het in sleep- en zwaar transport gespecialiseerde familiebedrijf liet beide vaartuigen bouwen bij Scheepswerf Damen in Vietnam. De doop van de En Avant 26 is op vrijdag 28 juni. Mevrouw P.N. Muller-de Rover, echtgenote van eigenaar en directeur Bram Muller, zal de doopplechtigheid uitvoeren.

De sleepboot is uitgerust met extra opties voor de offshore, zoals tuggers, een houten dek, crashrails en towing pins. De En Avant 26 kan zowel over de kop als over de kont assisteren en is uitgerust met blusmonitoren.

De sleeper is uitgerust met blusmonitoren. (foto Muller Dordrecht)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -