- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPasman Motoren & Aggregaten neemt Helldörfer over

Pasman Motoren & Aggregaten neemt Helldörfer over

- Advertentie -

Delen

Pasman Motoren & Aggregaten uit Baak heeft las- en constructiebedrijf Helldörfer uit Arnhem overgenomen. In de Gelderse hoofdstad krijgt Pasman de gelegenheid om schepen aan de kade te ontvangen.

“Door de overname hebben we de beschikking gekregen over een goed uitgerust machinepark voor alle denkbare las- en constructiewerkzaamheden”, zegt directeur Dolf Pasman. “Kortom, een prachtige aanvulling op onze andere diensten. We nemen ook de medewerkers over. Bestaande Helldörfer-klanten kunnen dus ook in de nieuwe situatie terecht bij de vertrouwde gezichten.”

Pasman Motoren & Aggregaten is een internationaal opererende specialist op het gebied van verkoop, revisie, service en onderhoud van motoren, aggregaten en WKK-installaties (warmte-krachtkoppeling). Het bedrijf ontwikkelt en bouwt ook zelf producten, zoals generator- en pompsets en geavanceerde aandrijf-, automatiserings- en besturingssystemen.

Levenswerk

Pasman neemt Helldörfer over van Petra Eijkelkamp en Casper Helldörfer. Die laatste begon in 1982 met las- en constructiewerkzaamheden. In de loop der tijd ging het bedrijf zich ook richten op de nieuw- en verbouw van schepen. De las- en constructietak kent een uitgebreide klantenkring, variërend van scheepseigenaar tot kunstenaar en van transportondernemer tot aannemer.

Petra Eijkelkamp licht de verkoop van hun bedrijf toe: “We zijn beiden 60-plussers en willen het graag rustiger aan gaan doen. Maar we vinden het belangrijk dat ons levenswerk doorgaat. We zijn ervan overtuigd dat Pasman daarvoor het juiste bedrijf is. Achterhoeks, dus nuchter en met oog voor de klant. We blijven overigens actief op de Nieuwe Havenweg 6 in Arnhem met scheepsbouw, maar gaan op kleinere schaal verder.”

Kade

De locatie aan de Nieuwe Haven biedt Pasman de gelegenheid om binnenvaart-, rivercruise- en evenementschepen aan de kade te ontvangen. Dolf Pasman: “We kunnen klanten naast onderhoud en reparatie aan hun motoren en generatorsets nu ook las- en constructiewerkzaamheden aanbieden in zowel staal, rvs als aluminium. Denk aan luiken, vloerplaten, trappen en andere constructies.”

In de vestiging in Arnhem zal ook de Oryon Watermill worden gebouwd. Met deze innovatieve waterkrachtinstallatie, een project waarvoor Pasman Motoren samenwerkt met Siemens, kan groene energie uit stromend water worden opgewekt.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -