- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPort of Antwerp investeert in digitalisering radarinfrastructuur

Port of Antwerp investeert in digitalisering radarinfrastructuur

- Advertentie -

Delen

Port of Antwerp gaat zijn radarinfrastructuur volledig digitaliseren en uitbreiden. Daarvoor heeft het een raamcontract afgesloten met Securitas.

De haven van Antwerpen heeft de voorbije jaren al sterk geïnvesteerd in de digitale verknoping van de ketenpartners, onder andere via meer en betere data-uitwisseling. Zelf is Port of Antwerp dit jaar ook gestart met de uitrol van vessel traffic management om de begeleiding van het scheepvaartverkeer achter de sluizen te verbeteren.

Havenschepen Annick De Ridder zegt: “We stomen onze haven klaar voor de wereldhaven van de toekomst waar innovatie en digitalisering centraal staan. Deze nieuwe radarinfrastructuur zal ons helpen bij een efficiënter beheer van onze haven en is een belangrijke stap vooruit naar nog veiliger en vlotter verkeer.”

Zeven extra radar-opstelpunten

De twaalf huidige analoge radars worden stap voor stap vervangen en daarnaast komen er zeven radar-opstelpunten bij. Het uiteindelijke doel is een Vessel Traffic Service (VTS) te realiseren dat voldoet aan de eisen van de IALA (International Association of Lighthouse Authorities). Dat VTS moet in het eerste kwartaal van 2022 uitgerold zijn en zal dan drie sectoren zal kennen. De invoering van VTS is inmiddels volop bezig.

Nu wordt de volledige radarinfrastructuur gedigitaliseerd en uitgebreid. Het raamakkoord werd na een Europese aanbestedingsprocedure gegund aan de integrator Securitas, die hierbij de producten van de Italiaanse radarproducent ICS zal gebruiken.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -