- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOvernachtingshaven Giesbeek krijgt één steiger minder

Overnachtingshaven Giesbeek krijgt één steiger minder

- Advertentie -

Delen

De overnachtingshaven in de Valeplas bij Giesbeek krijgt één steiger minder dan gepland. Nu verwacht Rijkswaterstaat dat in de toekomst grotere en daardoor minder schepen op de IJssel zullen varen en drie in plaats van vier steigers voldoende zijn.

Ook spelt mee dat het aantal benodigde ligplaatsen was berekend op basis van de langetermijngroeiscenario’s en trends uit 2006. Toen werd nog uitgegaan van meer schepen die over de IJssel zouden varen. Recent zijn deze groeiscenario’s naar beneden bijgesteld. De scenario’s voor de IJssel gaan nu uit van een lagere economische groei.

 

Jaar later

In de komende maanden verwerkt Rijkswaterstaat de wijziging in de plannen, onderzoeken en ontwerpen. Dit heeft geen invloed op de beoogde voorkeurslocatie bij de Valeplas. Wel verschuift de verwachte ingebruikname van 2021 naar 2022.

Als alle documenten zijn aangepast worden de procedures voorbereid voor het wijzigen van het bestemmingsplan en het aanvragen van de vergunningen. Tijdens een nog te plannen informatiemarkt ontvangen belanghebbenden informatie hierover. Dit alles gebeurt in samenwerking met de gemeente Zevenaar.

 Kijk hier voor meer informatie. 

kaartje boven: Google Maps

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -