- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCaterpillar introduceert nieuwe, schonere versie C32

Caterpillar introduceert nieuwe, schonere versie C32

- Advertentie -

Delen

Caterpillar introduceert dit jaar diverse series die aan de US EPA T4 emissie-eisen voldoen en volledig IMO III-gecertificeerd zijn. Na de 3500E is vanaf nu de vernieuwde C32-serie via importeur Pon Power te bestellen. De C32-serie wordt vooral toegepast in binnenvaart- en zeeschepen, jachten en  baggerschepen. 

De nieuwe C32 is voorzien van een door Caterpillar ontwikkeld geïntegreerd nabehandelingsysteem (SCR). Dit is een katalysator die ervoor zorgt dat de emissies, zoals nu gesteld in IMO lll, gedurende de gehele levensduur van de motor behaald kunnen worden, belooft Pon Power. De motor is gecertificeerd volgens IMO lll.

Het hiervoor benodigde nabehandelingssysteem is in verschillende opstellingen verkrijgbaar: in U- Flow en Z-Flow. Het systeem deelt veel componenten met de grotere 3500E-serie, maar heeft de helft aan filter blokken.

De compacte afmetingen van de Clean Emissions Module (CEM) is door klanten bijzonder positief ontvangen. Begin mei waren ruim honderd klanten aanwezig bij de introductie van de nieuwe C32 in Papendrecht. Daar was een machinekamer nagebouwd waar IMO III C32’s waren opgesteld.

In mei presenteerde Pon de nieuwe motor. (foto Johan de Witte)

Luchtfilters

De 2018-versie is te herkennen aan het nieuwe ontwerp van de luchtfilters met optioneel geïntegreerde carterventilatie. In het koelwatersysteem zijn de slangen vervangen door harde koelwaterleidingen wat resulteert in lagere onderhoudskosten. Om de motor compacter te maken is de expansietank op de motor komen te vervallen.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Cilinder Cut off Strategy, die cilinders uitschakelt om lage temperaturen in de motor te voorkomen. Dit voorkomt vervuiling van de motor en verlengt de levensduur van de katalysator. Tevens zorgt dit voor minder, zichtbare rook.

Ook maakt de IMO III motor gebruik van Total Fluid Optimalisation; een optimale afstemming van de brandstof en ureuminspuiting door slimme software. “Deze precieze afstemming zorgt ervoor dat de uitstoot altijd binnen de norm valt tegen minimale kosten”, aldus Pon.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -