- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOproep van het CBR: wissel vaardocument pas om als het verloopt

Oproep van het CBR: wissel vaardocument pas om als het verloopt

- Advertentie -

Delen

Sinds 18 januari 2022 geldt nieuwe Europese wet- en regelgeving voor de binnenvaart. Met uw groot vaarbewijs A, B of Rijnpatent mag u blijven varen in Europa tot aan de einddatum van uw document. Het CBR vraagt houders van een dergelijk vaarbewijs om op zijn vroegst drie maanden voor de einddatum op het vaardocument het nieuwe EU-kwalificatiecertificaat aan te vragen. Het hoeft dus niet eerder. U bent dan ruim op tijd.

Het CBR verwerkt de aanvragen op einddatum van het vaardocument. Mensen van wie het vaardocument als eerst verloopt, worden als eerste geholpen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan blijven varen.

Ligt de einddatum van uw vaardocument na 17 januari 2032? Dan mag u in Europa tot en met 17 januari 2032 blijven varen met uw groot vaarbewijs A, B of Rijnpatent. U kunt uw EU-kwalificatiecertificaat het beste op zijn vroegst 17 oktober 2031 aanvragen.

Op de website van het CBR staat een aanvraagformulier. Bij de aanvraag (het ingevulde aanvraagformulier) stuurt u een geneeskundige verklaring mee. Let erop dat die niet ouder mag zijn dan drie maanden. Het EU-kwalificatiecertificaat wordt vooralsnog alleen digitaal uitgegeven.

Informatie over de nieuwe richtlijn, het examentraject, de overgangsregeling en veel gestelde vragen en antwoorden vindt u op cbr.nl/binnenvaartrichtlijn.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -