- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCBR schenkt oud examenmateriaal aan Vereniging De Binnenvaart

CBR schenkt oud examenmateriaal aan Vereniging De Binnenvaart

- Advertentie -

Delen

Meer dan dertig jaar is het mondelinge examen Navigatie 1 afgenomen met behulp van een kaart en miniatuurschepen om situaties op een rivier of kanaal uit te beelden. Eind december vond het allerlaatste mondeling examen in de oude vorm plaats.

Het oude examenmateriaal gaat niet verloren: Het CBR schenkt de hulpmiddelen op 3 maart aan Vereniging De Binnenvaart in Dordrecht. Daar zullen ze vanaf die datum te zien zijn in de expositie ‘Onderwijs in de binnenvaart’.

Praktijkexamen Schipper

Door de nieuwe EU Richtlijn heeft het mondelinge Navigatie 1-examen plaats gemaakt voor het Praktijkexamen Schipper. Het nieuwe examen bestaat uit twee delen: de planning van de reis (open opdrachten) en uitvoering van de reis (op een binnenvaartsimulator). Het praktijkexamen wordt afgenomen bij opleiders met simulatoren.

De tentoonstelling Onderwijs in de Binnenvaart is vanaf 3 maart te bezichtigen op het opleidingsschip Prinses Beatrix, gelegen aan Werf van De Biesbosch 94 in Dordrecht. De museumschepen zijn open op donderdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -