- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOok deze zomer stewards op sluizen

Ook deze zomer stewards op sluizen

- Advertentie -

Delen

Vanaf komend weekend zet Rijkswaterstaat weer stewards in op een aantal drukke sluizen. Zij assisteren recreatievaarders bij het kiezen van de plaats in de sluiskolk en bij het afmeren. De stewards dragen zo bij aan vlot en veilig scheepvaartverkeer.

Met mooi weer neemt de drukte op de vaarwegen toe. Vooral bij sluizen kan dit leiden tot gevaarlijke situaties en lange wachttijden. Schutten vinden veel recreatieschippers lastig omdat ze moeten manoeuvreren in een beperkte ruimte. Daarbij moeten ze goed opletten, rekening houden met andere schepen en met de sluismeester communiceren.

Sulismeester
In de zomerperiode bemant Rijkswaterstaat daarom drukke sluizen met stewards. Zij helpen, onder supervisie van de sluismeester, de recreanten tijdens het passeren van de sluis door:
• de instructies van de sluismeester door te geven (bijvoorbeeld voor de volgorde van invaren en het plaatsnemen in de kolk)
• het aannemen en losgooien van lijnen
• het beantwoorden van vragen en het geven van informatie

Tien sluizen
Er worden dit jaar zo’n 40 tot 45 stewards ingezet op tien sluizen van Rijkswaterstaat waar in drukke periodes wachttijden ontstaan, waar beroeps- en recreatievaart samen schutten en bij voor de recreatievaart lastige objecten. De stewards zijn actief tussen 5 juli en 31 augustus. De dagen waarop stewards worden ingezet, variëren per locatie en zijn afhankelijk van de verwachte drukte.

Nawaka scoutingevenement
Bijzonder dit jaar is de inzet van stewards op de sluis in Roermond in de weekends van 18 juli en 2 augustus. Dan vindt daar het vijfjaarlijkse internationale scoutingevenement Nawaka plaats. Rijkswaterstaat begeleidt hier de grote in- en uitstroom via de sluis van de jachten en bootjes van de duizenden deelnemers.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -