- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOnbemand vrachtschip duikt na anderhalf jaar op

Onbemand vrachtschip duikt na anderhalf jaar op

- Advertentie -

Delen

Het vrachtschip Alta, dat anderhalf jaar geleden op de Atlantische Oceaan voor het laatst werd gezien, is aangespoeld op de Ierse kust. Er was niemand aan boord.

Het 77 meter lange schip uit 1976 was in 2018 onderweg van Griekenland naar Haïti en kwam ten zuidoosten van Bermuda in de problemen. De Amerikaanse Coastguard ontdekte de Alta nadat het schip drie weken met een elektriciteitsstoring had rondgedobberd. Met een naderende storm stapten de tien bemanningsleden over op het kustwachtschip.

Het schip heeft duizenden kilometers zonder bemanning afgelegd. Storm Dennis heeft ervoor gezorgd dat de Alta opdook bij Ballycotton. In augustus 2019 kwam de Britse Marine het ‘spookschip’ al eens midden op de Atlantische Oceaan tegen. Van Amerika zou het schip naar Afrika zijn gevaren en langs Spanje naar Ierland.

Verlaten

De Britse marine probeerde destijds contact te maken en hulp te bieden, maar niemand reageerde. Weken later kwam de marine er achter dat het om de Alta ging. “Het is een wonder dat de Alta niet is ontdekt door een van de vissersvaartuigen voor de zuidkust. Ik heb nog nooit zo iets verlaten gezien”, vertelt Lifeboat Operations-manager John Tattan aan de Ierse media.

De Ierse Kustwacht laat weten dat het schip veilig op de rotsen is blijven haken, maar dat men nog niet weet wat er mee gaat gebeuren.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -