- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMoerdijk: nu ook shortsea-verbinding met Ierland

Moerdijk: nu ook shortsea-verbinding met Ierland

- Advertentie -

Delen

Port of Moerdijk breidt uit met een eerste shortsea verbinding naar Ierland. De tweede containerhaven van Nederland slaat daarvoor de handen ineen met BG Freight Line. Die rederij begint op 8 september met een directe dienst tussen Moerdijk en Dublin.

“Deze nieuwe stap past bij onze ambitie om te groeien als shortsea-haven”, zegt Annette van Ketel, Commercial Manager Logistics van Port of Moerdijk. “We verbinden het Europese achterland met tal van Europese zeehavens. We hebben al mooie kustvaartverbindingen op Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en via Oslo met de Baltische Staten en zijn trots dat we Ierland aan het rijtje kunnen toevoegen.”

Eigen terminal

Koert Luitwieler is CEO van BG Freight Line and Shipping Director van PeelPorts, dat in Dublin een terminal heeft. Hij zegt: “Wij zijn verheugd met deze nieuwe dienst waardoor de directe supply chain tussen Moerdijk en Dublin wordt gewaarborgd. We zijn ervan overtuigd dat de dienst veel waarde zal toevoegen aan zowel de lokale bedrijven in de omgeving van Moerdijk als het achterland, zoals Duitsland en Italië.”

“In Dublin varen we op onze eigen terminal, Marine Terminals Ltd (MTL), waardoor we vertragingen in de keten zoveel mogelijk vermijden.” De nieuwe dienst doet elke donderdag Moerdijk aan voor aankomst in Dublin op zondag.

Shortsea-hotspot

Ook Combined Cargo Terminals, de stuwadoor in Moerdijk waar spoor, binnenvaart en shortsea samenkomen, is blij met de samenwerking. CCT-directeur Luc Smits: “Door de nieuwe dienst op Ierland zijn de mogelijkheden van de bestaande shortsea en railoperators verder versterkt en kunnen de aanwezige rederijen bij elkaar containers boeken. Containers uit bijvoorbeeld Spanje kunnen nu ook via onze terminal in Moerdijk door naar Ierland. Door deze verdere samenwerking is Moerdijk een shortsea-hotspot.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -