- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsFossielendag in FutureLand

  Fossielendag in FutureLand

  - Advertentie -

  Delen

  Op zaterdag 22 februari staat haveninformatiecentrum FutureLand in het teken van fossielen op het Maasvlaktestrand. Paleontologen en archeologen komen tijdens het ‘spreekuur’ aan het woord. Iedereen kan zijn eigen vondsten meenemen en ze laten beoordelen door de botten-, artefacten-, gesteenten-, en schelpenexperts.  

  Naast dat er verschillende lezingen worden gegeven, is er voor kinderen ook een workshop over de fossielen die te vinden zijn in het gruis van het Maasvlaktestrand en wordt er geknutseld met zwerfafval.

  Fossielenzoektocht

  Experts geven tijdens de lezingen uitleg over het leven in de Noordzee tijdens de laatste IJstijd, toen je de reis naar Engeland te voet af kon leggen. Er is ook aandacht voor de vondsten van nu, bijvoorbeeld over verloren voorwerpen die speurneuzen boven tafel halen met slimme technieken. Of wat eikapsels van haaien en roggen ons vertellen over het huidige zeeleven.

  Tijdens de workshop gaan kinderen tot twaalf jaar zelf op zoek naar fossielen in vers gruis van de Maasvlakte. Deelname is gratis en de deelnemers (maximaal zestien per workshop) mogen de gevonden fossielen mee naar huis nemen.

  Bianca Tiegelaar van Bieklien is een zwerfafvalverzamelaar. Nadat ze haar vondsten  gewassen heeft, ontstaat een bron aan grondstoffen én inspiratie voor kunstwerken. Bianca neemt speciaal voor deze dag materiaal mee naar FutureLand, zodat kinderen er creatief mee aan de slag kunnen.

  Gratis toegang

  De fossielendag is zaterdag 22 februari van 11.00 tot 17.00 uur in FutureLandhttp://www.futureland.nl. Adres: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte Rotterdam (havennummer 8360). De toegang is gratis.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -