- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsNummer 10 voor World Ship Society Rotterdam

  Nummer 10 voor World Ship Society Rotterdam

  - Advertentie -

  Delen

  Bij voetbalwedstrijden wordt weleens verwachtingsvol “tien, tien, tien” gescandeerd. World Ship Society Rotterdam maat het waar. Weliswaar niet met doelpunten, maar met de boekenserie Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam.

  Het eerste deel verscheen in 2010 en werd een collectors item. Dertien jaar later ziet deel 10 het daglicht, met opnieuw een interessante verzameling schepen en havenbanen. Zo geeft vereniging van enthousiaste shipspotters invulling aan de doelstelling om schepen en banen ‘van deze tijd’, en met de nodige educatieve waarde, vast te leggen. Er passeren meer dan honderd bijzondere schepen de revue en er komen tien interessante haven- en scheepvaartbanen voor het voetlicht.

  Vlaggen, ladingsoorten, schepen en banen

  90 procent van alle wereldhandelsgoederen wordt per schip vervoerd, waarmee het mondiale belang van de scheepvaart groter is dan de meeste mensen zich realiseren. Het devies van Rotterdam, ‘Navigare necesse est’, onderschrijft het eens te meer. Het vervoer vindt voor het overgrote deel plaats onder gelegenheidsvlaggen, die voordeel bieden aan reders en verschepers, en uiteindelijk ook voor de consument. Wat voor vlag dan ook, zij dekt alle lading die in grote diversiteit in de Rotterdamse haven aan-, door- en afgevoerd wordt. Niet alleen olie, containers en droge bulk, maar ook anderszins, zoals auto’s, roro-lading, projectlading, offshore- en windfarm-materiaal en last but not least de ‘lading’ op cruiseschepen.

  Daarnaast wordt in het tiende deel van de serie een afgewogen mix aan totaal uiteenlopende functies weergegeven. Van officier van dienst voor de aanpak bij calamiteiten tot 1e officier op een cruiseschip. Ook de douane en het gebruik van moderne technieken, zoals drones komt aan bod. Tevens komen stuwadoor RHB, de watertaxi en het opleidingsinstituut STC aan bod.

  De cover van het tiende deel.

  Eerste exemplaar

  Acht leden van de WSS Rotterdam leverden foto’s voor het boek aan. Voor de auteurs Cees de Keijzer en Piet van Dijk, respectievelijk voorzitter en secretaris van de club van ‘shipaholics’, vormden ze inspiratie voor teksten over schepen, ladingen, soms schimmige eigenarenconstructies en andere weetjes. De club verenigt mensen die iets hebben met scheepvaart en is met 386 leden de grootste afdeling ter wereld.

  Alle leden krijgen deel 10. Het eerste exemplaar werd op de ledenmiddag van 18 november, in Hotel IBIS Vlaardingen uitgereikt aan Kim van Dijk, directeur van Royal Dirkzwager. Het rijkelijk geïllustreerde en 112 pagina’s tellende boek is in de boekhandel verkrijgbaar voor 19,95 euro en te bestellen via de website van de uitgever: www.watermerk.eu.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -