- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNPRC opent vestiging in Doornik

NPRC opent vestiging in Doornik

- Advertentie -

Delen

NPRC heeft een kantoor geopend in Doornik. De strategische ligging aan de Boven-Schelde in Wallonië zorgt volgens de grootste binnenvaartcoöperatie van Europa voor een perfecte aanvulling op de bestaande vestiging in Antwerpen.

In Wallonië worden veel grondstoffen voor de bouw gewonnen en zijn in het nabijgelegen Noord-Frankrijk veel agrobedrijven actief. Bovendien worden veel halffabricaten in de staalindustrie verwerkt in Franstalig-België. Vanuit de nieuwe vestiging in Doornik zit NPRC dichter bij lokale klanten in de bouw, agrisector en staalindustrie.

“Het coöperatieve model met langetermijnsamenwerking met zowel verladers als binnenvaartondernemers slaat duidelijk aan in de Belgische markt”, schrijft de NPRC in een toelichting. De komende jaren wil de coöperatie dergelijke samenwerkingen “met een scherp oog voor logistieke innovatie en verduurzaming verder uitbouwen in Wallonië en Noord-Frankrijk”.

Bouwmaterialen

“Op dit moment vervoert NPRC al een derde van de bouwmaterialen die via de Schelde afgevoerd worden naar verwerkers in België en Nederland”, zegt Mario Lauwers, manager van NPRC in België. “In deze landen alsook in Frankrijk zijn de komende jaren enorme opgaven voor woningbouw en (herstel)bouw van infrastructuur. Samen met de bedrijven in de regio en onze leden zullen we betrouwbare en duurzame logistieke oplossingen uitwerken die inspelen op deze vraag.”

“Zo leveren we tevens een belangrijke bijdrage aan het verminderen van het aantal wegvervoer bewegingen op het volle wegennet. Met de NPRC-vertegenwoordiging in Rotterdam, Duisburg, Mannheim, en Parijs kunnen we bovendien de verbinding via het water maken met bedrijven in andere Europese landen. Zo vervoeren de NPRC-leden met regelmaat kunstmest vanuit Mannheim naar Denain.”

Meer Belgische leden

De opening van de vestiging in Doornik past binnen de strategie van NPRC om haar 140 leden een zo breed mogelijk vaargebied in heel Europa te bieden. Wallonië en Noord-Frankrijk worden daar nu verder aan toegevoegd. Bij deze uitbreiding kiest NPRC er ook voor om het ledenbestand een sterker Europees karakter te geven.

CEO Femke Brenninkmeijer: “Samenwerkende binnenvaartondernemers leveren de meeste waarde in de keten op en scheppen de beste voorwaarden voor continuïteit voor onze klanten. Dat geldt ook voor de Belgische binnenvaartondernemers die de kracht van het collectief inzien. In onze ledenadviesraad hebben we ook een Belgisch bestuurslid. Inmiddels bestaat onze coöperatie voor meer dan 10 procent uit Belgische leden. ”

Patrick Claeys, binnenvaartondernemer op het motorschip Arwen, is bestuurslid binnen de ledenadviesraad van NPRC. Hij vertelt: “Ruim acht jaar geleden heb ik mij als eerste Belgische ondernemer aangesloten bij NPRC. De coöperatie geeft mij zekerheid en een efficiënte inzet van mijn schip. Met de opening van het kantoor in Doornik kan NPRC nog beter aansluitende reizen in de buurt aanbieden.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -