November onderwijsmaand!

0

In de maanden november en december organiseren veel onderwijsinstellingen open dagen om scholieren te helpen bij het maken van een keuze voor een vervolgopleiding. Het BVB is zoveel mogelijk present bij dergelijk beroependagen om scholieren kennis te laten maken met de binnenvaart.

 

 

Netwerkbijeenkomst Papendrecht

Woensdag 20 november vond in Papendrecht in het Apollo Hotel een vmbo-netwerkbijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst konden zo’n 600 leerlingen uit het examenjaar vmbo en havo 4 van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College uit Papen­drecht in gesprek met ruim zeventig bedrijven uit diverse sectoren om zo te ‘leren netwerken’ en zich te oriënteren op beroepen. Het BVB was hierbij aanwezig samen met Koninklijke BLN-Schuttevaer om een beroep in de binnenvaart te vertegenwoordigen.

De deelnemende bedrijven werden per sector ingedeeld en in vier sessies van één uur kregen de leerlingen de gelegenheid om met de bedrijven te netwerken. In tweetallen bezochten ze vier bedrijven die vooraf waren vastgesteld en hadden ze gesprekken van tien minuten per bedrijf.

Een leuke manier om in contact te komen met nieuwe bedrijven, maar natuurlijk ook wel spannend. Het BVB heeft goede gesprekken gevoerd en weer wat leerlingen over de mogelijkheden van de binnenvaart kunnen vertellen.

De organisatie van de bijeenkomst was in handen van CSG De Lage Waard, het Willem de Zwijger College, Konekto, Exposelect en de gemeentes Alblasserdam, Molenlanden en Papendrecht.

Gastcolleges

Het BVB verzorgt ook gastcolleges. Zo was logistiek adviseur Kees Modderman op 25 november als gastspreker aanwezig bij de Hogeschool Rotterdam bij de opleiding Logistics Management voor het vak distributie. Hij heeft de studenten verteld hoe zij in hun toekomstige werk de binnenvaart in de keten kunnen toepassen.

Later die week was hij als gastspreker bij de Rotterdam Maritime University van het STC in Rotterdam. Deze hbo-opleiding heeft een keuzevak binnenvaart. Ook daar gaf hij een toelichting op binnenvaartlogistiek.

Open dagen binnenvaartopleidingen

Op vrijdagmiddag 29 november organiseerde Scalda open dagen. Onder andere kon men in Vlissingen terecht voor informatie over de opleidingen Matroos en Schipper binnenvaart.

Het BVB was hier niet zelf aanwezig maar leverde wel de VR-bril zodat men de toekomstige leerlingen een virtueel kijkje in de praktijk kon geven: hoe het is om te varen met een binnenvaartschip.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.