Delegatie uit Oekraïne bezoekt binnenvaart

0

Gisteren (maandag 18) en vandaag (dinsdag 19 november) bracht een delegatie uit Oekraïne een bezoek aan Nederland en in het bijzonder aan de binnenvaart. Dit was op uitnodiging van de ambassade en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De delegatie bestond uit acht personen, onder wie parlementsleden van het Transport Committee, vertegenwoordigers van het ministerie en personen van de Nederlandse ambassade in Oekraïne.

De delegatieleden wilden graag meer weten en leren over hoe Nederland als belangrijk binnenvaartland vervoer over water inzet en hoe personeel opleiden, innovatie, vergroening en promotie hier opgepakt worden. Naast onder andere een bezoek aan het Havenbedrijf Rotterdam en een rondvaart door de haven, heeft ook het BVB een presentatie gegeven over het belang van promotie en voorlichting en hoe wij in het bijzonder verladers wegwijs maken op hun weg naar het water. Tevens was er aandacht voor vergroening en innovatie in de binnenvaart, door het EICB verzorgd. Deze meeting vond plaats bij het STC, waar ze gasten een rondleiding kregen.

McPort Event

Woensdag 13 en donderdag 14 november vond het McPort Event plaats. Dit evenement wordt jaarlijks door het EIC Mainport in Rozenburg georganiseerd. Leerlingen uit de bovenbouw van vmbo, havo en vwo uit de regio Rotterdam-Rijnmond bezochten het EIC om zich te oriënteren op een vervolgopleiding of een toekomstige beroep in de Rotterdamse haven.

Centraal stond het brede scala aan beroepen en opleidingen dat haven en industrie hebben te bieden aan jongeren. Het evenement is daarom speciaal voor leerlingen uit de bovenbouw, die dit of volgend schooljaar een vervolgopleiding moeten kiezen. Bij het EIC Mainport konden de leerlingen als klas deelnemen aan verschillende activiteiten.

Het event was verdeeld over twee dagen: de woensdag was ingericht voor vmbo-leerlingen en de donderdag voor havo’ers en vwo’ers.

Het BVB was van de partij op het McPort Event.

Het BVB was woensdag 13 november aanwezig op de beroepenmarkt om de binnenvaart in de kijker te spelen bij de vmbo-leerlingen. Zo’n 500 leerlingen kwamen in groepen langs de diverse beroepen waar ze vragen konden stellen en zich oriënteerden op de mogelijkheden.

Met onze folders en posters hebben we de binnenvaart mooi onder de aandacht kunnen brengen als goede optie voor een carrière. Voor veel van deze jongeren was dat tot voor deze dag een volledig onbekende sector.

Binnenvaartagenda 2020

De Binnenvaartagenda is weer uit. De binnenvaartorganisaties brengen deze uitgave elk jaar gezamenlijk uit en verspreiden deze onder hun leden, sponsors en/of relaties. Alle sponsors van het BVB hebben inmiddels een exemplaar per post ontvangen. Leden van de andere organisaties kunnen bij hen op kantoor een agenda ophalen.

Het BVB heeft nog enkele exemplaren op kantoor. Wie interesse heeft, kan er zolang de voorraad strekt één komen ophalen.

De Binnenvaartagenda is dit jaar voor het eerst tot stand gekomen in samenwerking met Skrid Media. De vormgeving is wederom verzorgd door Studio DOD en het drukwerk  door Drukkerij Efficiënta.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.